Ένα 9χρονο κοριτσάκι συνελήφθη καθώς πήγαινε στο σχολείο της από αστυνομικούς του τμήματος μετανάστευσης των ΗΠΑ και κρατήθηκε 32 ώρες πριν δοθεί πίσω στην οικογένειά της. Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι δήλωσαν αργότερα ότι η κοπέλα, που μετέφερε μαζί της μια κάρτα διαβατηρίου ΗΠΑ, δεν έδωσε «σωστές πληροφορίες».
“Φοβόμουν. Δεν είχα τη μαμά ή τον αδερφό μου. Ήμουν απολύτως μόνη μου”, δήλωσε η Julia Isabel Amparo Medina στο NBC-7 TV στο Σαν Ντιέγκο. Η Μεντίνα, ο 14χρονος αδελφός της και δύο φίλοι τους πήγαιναν στο σχολείο. Βρίσκονταν όλοι μαζί μέσα στο αυτοκίνητο της μητέρας των φίλων τους και ξεκίνησαν από το σπίτι τους στην Tijuana προς το San Ysidro την περασμένη Δευτέρα. Χιλιάδες άνθρωποι ταξιδεύουν καθημερινά από την Tijuana στο San Ysidro για να πάνε στο σχολείο ή στη δουλειά.

Σε κάποια στιγμή που είχε πολλή κίνηση, η μαμά είπε στα παιδιά να κατέβουν από το αυτοκίνητο και να περάσουν τα σύνορα με τα πόδια, ώστε να μην καθυστερήσουν. Ένας αστυνομικός συνέλαβε τη Μεντίνα, λέγοντας ότι δεν μοιάζει με τη φωτογραφία στο διαβατήριο της. Την άφησαν τελικά ελεύθερη το βράδυ της Τρίτης περίπου 32 ώρες αργότερα. Η αμερικανική υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων δήλωσε σε  ότι το εννιάχρονο κοριτσάκι, που είναι Αμερικανίδα πολίτης, «δεν έδωσε σωστές πληροφορίες κατά την επιθεώρησή της».

Οι αστυνομικοί δεν είχαν καμία εξήγηση για το γιατί η διαδικασία κράτησε 32 ώρες ή γιατί η 9χρονη ήταν υπό κράτηση όλο αυτό το διάστημα. Ο αδελφός της Medina, ο οποίος είναι επίσης υπήκοος των ΗΠΑ, δήλωσε ότι οι αστυνομικοί τον κατηγορούσαν αρχικά για διακινητή μεταναστών και του ζήτησαν να υπογράψει ένα έγγραφο που να επιβεβαιώνεται ότι επρόκειτο για την αδελφή του. «Του είπαν ότι θα οδηγηθούν στη φυλακή και θα τον κατηγορήσουν για εμπορία ανθρώπων και τράφικινγκ», δήλωσε η μαμά της Τζούλια, Thelma Galaxia, στο NBC.

Πηγή: kar.org.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το