Ώστε έτσι λοιπόν! Εκτός απ’το γονίδιο …της φαλάκρας για παράδειγμα που μαστίζει τον ανδρικό πληθυσμό, για να μην αναφερθούμε στα εκατοντάδες ή και χιλιάδες άλλα που ευθύνονται για άλλα προβλήματα , απλούστερα ή και πιο σύνθετα στον άνθρωπο, εκτός από αυτά …να που υπάρχει και κείνο το γονίδιο που καθορίζει ποιος θα μπει στο Πανεπιστήμιο.

Τάδε έφη “επιστήμη”.

Ελέγξτε ένα προς ένα τα γονίδιά σας, μετρήστε τα , ζυγίστε τα κι αν δεν αποδειχτούν αρκούντως ευγενή και ποιοτικά…εε τότε χαμηλώστε και σεις τις απαιτήσεις σας για ανωτέρα μόρφωση. Δεν μας κάνουν κύριοι τα γονίδιά σας, είναι ελαττωματικά και μην παραπονιέστε.
Αυτή η είδηση κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες σε εφημερίδες και άλλα μέσα “κοινωνικής” δικτύωσης και …ας είναι μάρτυρας το γονίδιο της Μνήμης μας δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζουμε κάτι τέτοιο. Και μια και τα γονίδια μας είναι και ευγενικά και ποιοτικά, εις πείσμα όσων επιμένουν να μας πείσουν για το αντίθετο, προβλέπουμε και προειδοποιούμε πως δεν πρόκειται για την τελευταία είδηση του είδους της.
Έτσι φτωχέ και φτωχή μου βιοπαλαίστρια. Εσύ που κάνεις καθημερινά το “σκατό σου παξιμάδι” και κουβαλάς στις πλάτες σου το σταυρό του μαρτυρίου που σου φορτώνουν κυβερνήσεις κι εξουσιαστές ας μην ελπίζεις Εάν ο …γόνος…σου στερείται εκείνων των χαρακτηριστικών γονιδίων που καθορίζουν ποιος θα μπει στο Πανεπιστήμιο τότε τσάμπα η τόση δυσκοιλιότης.
Χαμένος κόπος αφού δεν έχει να κάνει μόνο με το διάβασμα ή και την τύχη, δεν έχει να κάνει με την κοινωνική και ταξική προέλευση και τα μεταξωτά ή τρύπια βρακιά. Είναι πλέον πράγμα αποδεδειγμένο και μάλιστα “επιστημονικά”.
Μιλήσανε γι’ αυτό 3.000 ζεύγη διδύμων και τα στοιχεία που αφειδώς προσκόμισαν. Και μη θαρρεί κανείς πως μίλησαν όπου κι όπου αλλά , κοίτα να δεις σύμπτωση, στο “Βασιλικό Κολέγιο του Λονδίνου”. Είπανε το και το…εμείς είμαστε υπεύθυνα για το αν ο γόνος σου θα διαβεί τις πύλες του “σεπτού τεμένους” της μόρφωσης, είμαστε κι υπεύθυνα και για ποιο ακριβώς τέμενος θα επιλέξει. Πέραν τούτου ουδέν κι αντίρρηση ουδεμία δε δεχόμαστε καθότι, στοιχεία επιστημονικά και επεξεργασμένα από κολεγιά βασιλική!
Σύμπτωση το Βασιλικό Κολέγιο του Λονδίνου; Μπορεί. Αν και το μυαλό μας δε γίνεται να μη ταξιδέψει σε κείνους τους παλιούς κι “ωραίους” αλλά περασμένους καιρούς των ευγενών εξ αίματος και μάλιστα γαλάζιου. Οι συνειρμοί που φέρνει στο μυαλό το εν Λονδίνω Βασιλικό Κολέγιο είναι απολύτως φυσικοί κι αναμενόμενοι. Άλλωστε η πόλη δεν παύει να είναι η πρωτεύουσα και η έδρα θα λέγαμε της μεγαλύτερης και ενδοξοτέρας βασιλικής οικογένειας του σύγχρονου, πολιτισμένου μα και βαθιά δημοκρατικού, αστικού κόσμου.
Είμαστε τυχεροί πληβείοι μιας και ζούμε στον 21ο αιώνα και όχι σε κείνα τα περασμένα μεγαλεία. Ζώντας αιώνες πιο μετά είναι πολύ δυσκολότερη η επιβολή, είναι πιο δύσκολο να επιβάλλεις θέσεις κι απόψεις , να απαγορεύσεις από θέσεις ταξικής ισχύος. Κάποτε αρκούσε το κνούτο κι ούτε μια τόση δα σκέψη για ένα καλύτερο αύριο , για λίγο φως.
Σήμερα όμως; Τι γίνεται σήμερα που ο τροχός της ανθρώπινης ιστορίας έχει γυρίσει στροφές μπροστά, έχουν υπάρξει αγώνες και θυσίες αμέτρητες, κοσμοϊστορικές επαναστάσεις που βγάλαν την ανθρωπότητα παρά τα πισωγυρίσματα, όχι στα ίδια αλλά πιο ψηλά; Σήμερα δεν είναι αρκετό να επικαλεστεί κανείς γαλάζιο αίμα και καταγωγή, δεν είναι εύκολο το κνούτο, αν και όταν χρειαστεί επιστρατεύεται κι αυτό.
Σήμερα είναι ανάγκη να μας πείσουν, να μας αποχαυνώσουν και να μας αποκοιμίσουν και μάλιστα “επιστημονικά”. Είναι αναγκασμένοι όλοι αυτοί οι υπηρέτες, αυλοκόλακες της σημερινής εξουσίας να επικαλεστούν την επιστήμη για να αποχτούν βαρύτητα και κύρος αυθεντίας τα λεγόμενα και τα γραφόμενα τους, να αποχτά ισχύ και δύναμη η επιθυμία τους και η ανάγκη για διαιώνιση του κράτους τους. Εξού και η “γονιδιακή έρευνα”, ανθός επιστημονικότητας και βαρύτητας. Γιατί ποιος από τους κοινούς θνητούς θα τους αμφισβητήσει, πόσο μάλλον όταν στερείται και ευγενών γονιδίων;
Μάλλον πιστεύουν πως κανείς. Είναι όμως μακριά νυχτωμένοι!
Εμείς ένα έχουμε να πούμε ως επιμύθιο….ΑΤΙΜΟ ΓΟΝΙΔΙΟ που άλλους τους ανεβάζεις κι άλλους τους καταδικάζεις….ΕΙΣΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΚΑΙ ΠΛΑΣΜΑ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ!
Εμείς, οι κοινοί θνητοί, αυτοί με τα «ελαττωματικά» γονίδια γυρίζουμε τον τροχό της αμάξης, εμείς μπορούμε να σηκώσουμε τον ήλιο πιο ψηλά, όσα “επιστημονικά” κι αν μας πλασάρουν. Γιατί ένα είναι βέβαιο…είναι χάρτινοι πύργοι αυτού του είδους οι επιστημοσύνες και σα χάρτινοι πύργοι αρκεί ένα φύσημα και ένα σήκωμα δικό μας για να γκρεμιστούν και να σκορπίσουν…κι αυτή είναι η μόνη τους σχέση με τη βαρύτητα.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το

Παρόμοια αρθρογραφία