Εκτός από τις γνωστές αυξήσεις στην τιμή της κιλοβατώρας που υπερβαίνουν το 16%, η αύξηση για τους επαγγελματίες φτάνει το 23% και για τους αγρότες το 13,2%!

Αυξήσεις-φωτιά για όλους κρύβουν τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ που επισημοποιήθηκαν λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ της Παρασκευής!

Πέρα από το «ψαλίδι» που μειώνει κατά 50% την έκπτωση συνέπειας για το 65% των καταναλωτών, η απόφαση της νέας διοίκησης της Επιχείρησης αποκάλυψε αυξήσεις που είχαν αποσιωπηθεί στο μπαράζ των διαρροών.

Οι νέοι τιμοκατάλογοι, που ισχύουν από την 1η Σεπτεμβρίου, εκτός από τις γνωστές αυξήσεις στην τιμή της κιλοβατώρας που υπερβαίνουν το 16%, έκρυβαν αναπροσαρμογή στα πάγια όλων των κατηγοριών, που στους επαγγελματίες φτάνει το 23%! Στους αγρότες η «κεραμίδα» διαμορφώνεται στο 13,2%. 

Αύξηση22,5% επιβάλλεται και στα τέλη φωτισμού κοινόχρηστων χώρων, όπως πλατείες και δρόμοι, που εμφανίζονται ως δημοτικά τέλη στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ενώ ακριβαίνει και η ελάχιστη χρέωση.

Η τροπολογία, που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για τις άδειες οδήγησης, προβλέπει ότι θα διαμορφώνεται με υπουργική απόφαση ως το τέλος του 2020.

Η καταστροφολογία σε βάρος της ΔΕΗ από αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες και η διόγκωση προβλημάτων στα οικονομικά της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας λειτουργεί ως πρόσχημα με απώτερο στόχο να διασφαλισθούν τα επιχειρηματικά κέρδη της ΔΕΗ, να γίνει η ΔΕΗ πιο «ελκυστική» στους επενδυτές και να απελευθερωθεί πλήρως η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, μετατρέποντας το ηλεκτρικό ρεύμα σε πανάκριβο εμπόρευμα.

Με πληροφορίες από efsyn

Δείτε κι αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το