Αύξηση για την εργοστασιακή δραστηριότητα στην Κίνα τον Μάρτιο, μετά από μείωση τον Φεβρουάριο λόγω του κορονοϊού, δείχνοντας το μέλλον.

Καθώς πολλές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν επιβάλλει μια σειρά από μέτρα, συμπεριλαμβανομένων της διακοπής λειτουργίας τη μη απαραίτητων εργασιών σε ατομικό και επιχειρησιακό επίπεδο αλλά και τη διακοπή ταξιδιών και άλλων, σημειώνονται απώλειες για τις επιχειρήσεις αλλά αναμένεται και κρίση στα οικονομικά των χωρών. 

Η Κίνα την ίδια ώρα κατέγραψε τον Μάρτιο επέκταση στην εργοστασιακή της δραστηριότητα, ύστερα από το χαμηλό νωρίτερα τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία της Κίνας.

Ο δείκτης The Purchasing Managers έφτασε τις 52 μονάδες τον Μάρτιο, ενώ τον προηγούμενο μήνα είχε μειωθεί φτάνοντας τις 35,7 μονάδες σύμφωνα με την Υπηρεσία. Είναι επίσης πιο ψηλά και από τις 50 μονάδες, όταν και η «ανάπτυξη» αρχίσει να καταγράφεται.

​Εν τω μεταξύ, επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο αναμένουν και άλλες περικοπές στην παραγωγή, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού αυξάνεται συνεχώς, με τις ΗΠΑ να έχουν το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων μετά από την Ιταλία.

Η Κίνα ανακοίνωσε πως ξεπέρασε την κορύφωση της έξαρσης, καθώς ο αριθμός των νέων μολύνσεων που καταγράφονται κάθε μέρα μειώνεται.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Διεθνής Νομισματική και Οικονομική Επιτροπή προειδοποίησαν πως η παγκόσμια οικονομία θα συρρικνωθεί λόγω της διακοπής στην οικονομική δραστηριότητα που ήρθε από την πανδημία του COVID-19, αλλά αναμένεται πιθανή ανάκαμψη από το 2021.

πηγή: sputnik

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το