Με την υγειονομική κρίση σε εξέλιξη και μια σειρά δημοτικών αρχών να πιέζουν την κυβέρνηση για έκτακτη κρατική χρηματοδότηση προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία των κοινωνικών τους υπηρεσιών για την προστασία των πολιτών από την πανδημία, η δημοτική αρχή του Αχ. Μπέου κοιτά μπροστά και προετοιμάζεται για τα Χριστούγεννα των επόμενων τριών (!) ετών.

Και φαίνεται ότι θα είναι τόσο λαμπερά ώστε τουλάχιστον… θα αντισταθμίζουν την φετινή «απώλεια» των παραδοσιακών εθίμων του Πάσχα.

Όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών», στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο Βόλου που θα πραγματοποιηθεί «διά περιφοράς» – που σημαίνει ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι θα ψηφίσουν μέσω e-mail χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα στη δημοτική αρχή, όπως θα μπορούσαν αν γινόταν συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη- η δημοτική αρχή Μπέου καταθέτει προς έγκριση δαπάνες ύψους 329.880 ευρώ για εργολαβία τοποθέτησης εορταστικού στολισμού στα φετινά έως και τα Χριστούγεννα του 2022.

Να σημειωθεί ότι την τρέχουσα περίοδο, οι περισσότερες δημοτικές αρχές αγωνιούν για το αν θα μπορέσουν να αντισταθμίσουν τις απώλειες εσόδων που προκάλεσαν τα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό. Πολλές επιχειρήσεις ανά τη χώρα θεωρείται ότι δύσκολα θα αντεπεξέλθουν σε υποχρεώσεις όπως π.χ. τέλη κατάληψης κοινόχρηστου χώρου.

Ο Δήμος Βόλου δεν έχει ακόμη υλοποιήσει εξαγγελίες όπως για απαλλαγή τελών σε επιχειρήσεις που μένουν κλειστές ή υπολειτουργούν βάσει νόμου. Ωστόσο, στο σημερινό συμβούλιο η δημοτική αρχή εισηγείται μείωση μισθώματος κατά 40% σε ξενοδοχειακό συγκρότημα και μάλιστα αναδρομικά, δηλαδή και για το 2019. Σύμφωνα με τοπικούς πολιτικούς, στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο ο δήμαρχος Βόλου έχει πραγματοποιήσει πλήθος προεκλογικών εκδηλώσεων.

Αν κάποιος υποστηρίξει ότι στον Βόλο επιστρέφει η εποχή των «παχιών αγελάδων», πιθανόν να διαψευστεί εάν συναντήσει κάποιο αδέσποτο. Επί τρεις εβδομάδες ζητούσε τροφή για τα αδέσποτα η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου από τη δημοτική αρχή. Κατόπιν δημόσιας καταγγελίας δόθηκαν κάποιες ποσότητες, που όμως σύμφωνα με μέλη της ομάδας επαρκούν οριακά μέχρι την Πέμπτη, οπότε η δημοτική αρχή θα διανείμει πρόσθετη τροφή.

Αιτία για αυτή την κωλυσιεργία -που θα μπορούσε να αποβεί εγκληματική για τα αδέσποτα- πιθανόν να είναι κάποια απόσταση που έχει ο δήμαρχος από την κατάσταση στην πόλη, στον απόηχο της εθελοντικής καραντίνας στην οποία έχει θέσει εαυτόν.

«Τηρώντας τις οδηγίες των ειδικών», ανέφερε ο ίδιος, ο Αχ. Μπέος μένει περιορισμένος σε… ξενοδοχείο στην πανέμορφη Πορταριά Πηλίου! Λειτουργεί άραγε το ξενοδοχείο απασχολώντας και προσωπικό για τις ανάγκες του δημάρχου; Και τι είδους καραντίνα είναι όταν κάποιος περιορισμένος δέχεται ομαδικές επισκέψεις, όπως μαρτυρούν τα αυτοκίνητα που βλέπουν πολίτες να παρκάρουν στο ξενοδοχείο;

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το