Τουλάχιστον 19 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν το βράδυ της Κυριακής κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με ισραηλινές και παλαιστινιακές πηγές.

Δεκαεννιά Παλαιστίνιοι, ένας εκ των οποίων βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά, ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας του θύλακα όπου κυβερνά η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, ο Άσραφ αλ Κούντρα.

Νωρίτερα χθες Κυριακή, ο ισραηλινός στρατός έπληξε με οβίδες μια στρατιωτική θέση παρατήρησης κοντά στα σύνορα, που ανήκε στον ένοπλο βραχίονα της Χαμάς, τις Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, δήλωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας της Γάζας.

Η Λωρίδα της Γάζας  έχει μετατραπεί από την 30ή Μαρτίου 2018 σε θέατρο εβδομαδιαίων αγωνιστικών διαδηλώσεων του ηρωικού Παλαιστινιακού λαού και η απάντηση από το φασιστικό Ισραηλινό κράτος έρχεται με σφαίρες και οβίδες.

Τουλάχιστον 250 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 26.000 έχουν τραυματιστεί από ισραηλινά πυρά έκτοτε, στη μεγάλη πλειονότητά τους κατά μήκος των συνόρων, κάποιοι σε πλήγματα αρμάτων μάχης ή αεροσκαφών του Ισραήλ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το