Την Τετάρτη, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι ξεκινά η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία, με την ονομασία «Πηγή Ειρήνης».

Βίντεο που κατέγραψε ανταποκριτής του Sputnik στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας απεικονίζει τις συνέπειες της τουρκικής αεροπορικής επιδρομής στην πόλη Ρας αλ-Άιν.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Sputnik, όλα τα σημεία ελέγχου στην περιοχή έχουν καταστραφεί και δεν επιτρέπεται να τα πλησιάσει κανείς.

Στην περιοχή υπάρχει καπνός, μετά το πέρασμα των τουρκικών αεροπλάνων.

Συνεχίζεται η προώθηση των τουρκικών δυνάμεων στην Βόρεια Συρία

Στην διάρκεια της σημερινή νύχτας (Τετάρτη προς Πέμπτη) οι μονάδες του τουρκικού στρατού συνέχισαν ακάθεκτες την προώθηση τους στο έδαφος της Βόρειας Συρίας.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων σημείωσε, επικαλούμενο το υπουργείο, ότι η πρόοδος του τουρκικού στρατού στην βόρεια Συρία συνεχίστηκε μετά από την επίθεση στο έδαφος.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συγκληθεί εκτάκτως και κεκλεισμένων των θυρών σήμερα Πέμπτη, για να συζητήσει την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία.

Η συνάντηση ζητήθηκε από τα πέντε ευρωπαϊκά κράτη-μέλη του Συμβουλίου, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Πολωνία και το Βέλγιο.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το