Το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αλβανίας επιδιώκει την αποπομπή του Ιλίρ Μέτα από τη θέση του προέδρου και συγκαλεί, την Πέμπτη, τη Βουλή για να ψηφίσει επί της πρότασης δυσπιστίας.

Κλιμακώνεται η πολιτική κρίση στην Αλβανία, μετά από την απόφαση του προέδρου της χώρας, Ιλίρ Μέτα, να ακυρώσει τις δημοτικές εκλογές της 30ης Ιουνίου, με το κυβερνών κόμμα να επιδιώκει την καθαίρεσή του.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα
Συγκεκριμένα, το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αλβανίας ζήτησε ψηφοφορία για πρόταση δυσπιστίας κατά του Ιλίρ Μέτα, σημειώνοντας ότι η απόφασή του να ακυρώσει τις κάλπες ήταν αντισυνταγματική.

Ο πρόεδρος της Αλβανίας ανακοίνωσε την απόφασή του το Σάββατο, εν μέσω του τεταμένου πολιτικού κλίματος και των επαναλαμβανόμενων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που συχνά οδηγούν σε επεισόδια.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα, σε αντίθετη γραμμή, έσπευσε να τονίσει ότι οι εκλογές θα γίνουν, κόντρα στην απόφαση του Μέτα.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Ελίζα Σπιροπάλι, την Πέμπτη θα λάβει χώρα στη βουλή η ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας σε βάρος του Ιλίρ Μέτα.

Σημειωτέον ότι για να αποπεμφθεί ο Μέτα, το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αλβανίας χρειάζεται 94 ψήφους.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αντιτίθενται επίσης στη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών, κατηγορώντας την κυβέρνηση για διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα, ζητώντας την πραγματοποίηση γενικών εκλογών.

Ο Έντι Ράμα έχει απορρίψει τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης, επιμένοντας ότι οι δημοτικές εκλογές του Ιουνίου θα διεξαχθούν κανονικά.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το