Ο πρόεδρος Τραμπ, στην πρόσφατη ομιλία του από το βήμα του ΟΗΕ, κατάφερε αρχικά να γελοιοποιηθεί προκαλώντας τον γέλωτα της αίθουσας, ισχυριζόμενος ότι η κυβέρνησή του είναι η καλύτερη όλων των εποχών. Απαριθμώντας διάφορα υποτιθέμενα κατορθώματα στο εσωτερικό των ΗΠΑ, θυμίζοντας περισσότερο αρχικά προεκλογική ομιλία, στη συνέχεια επιδόθηκε στις γνωστές απειλές απέναντι σε μια σειρά χώρες όπως το Ιράν, αλλά και η Κίνα και η Ρωσία. Φυσικά δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στη Βενεζουέλα.

Αναφερόμενος στη Βενεζουέλα, αρχικά ισχυρίστηκε ότι ο «σοσιαλισμός» έχει φτωχοποιήσει την πλούσια σε πετρέλαιο χώρα. Συνέχισε με ένα γενικευμένο αντικομμουνιστικό και αντισοσιαλιστικό παραλήρημα, με τους συνήθεις ισχυρισμούς που συνδέουν τον κομμουνισμό με τη φτωχοποίηση και την καταπίεση. Κατόπιν κάλεσε όλα τα έθνη (και τα απολύτως μη δημοκρατικά συμμαχικά προς τις ΗΠΑ) να απαιτήσουν την «αποκατάσταση» της δημοκρατίας στη Βενεζουέλα και ανακοίνωσε νέες κυρώσεις προς αυτήν.

Ωστόσο μεγαλύτερη αίσθηση προκάλεσαν όσα ξεστόμισε μετά την ομιλία του, ότι δηλαδή η κυβέρνηση Μαδούρο θα μπορούσε εύκολα να ανατραπεί από στιγμή σε στιγμή από το στρατό, προφητεύοντας και καλώντας ουσιαστικά σε στρατιωτικό πραξικόπημα στη Βενεζουέλα. Κι αυτό μετά το κάλεσμα για αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα.

Οι τραμπουκισμοί και οι ωμές απειλές είναι γνώριμο χαρακτηριστικό του Τραμπ και της κυβέρνησής του, καθώς πέρσι είχε απειλήσει πάλι από το βήμα του ΟΗΕ τη Βόρεια Κορέα με «ολοκληρωτική καταστροφή».

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το