Ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, Λουίς Πάρρα, ανακοίνωσε τη δημιουργία επιτροπής για τη διερεύνηση της χρηματοδότησης της USAID στους τομείς της δεξιάς αντιπολίτευσης υπό την ηγεσία του Juan Guaido.

Ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, Luis Parra, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το Κοινοβούλιο θα συστήσει μια ειδική επιτροπή που θα είναι υπεύθυνη για τη διερεύνηση της χρήσης των φερόμενων χρηματικών ποσών ανθρωπιστικής βοήθειας που αποστέλλονται στους τομείς της ακροδεξιάς της Βενεζουέλας, του Οργανισμού Ηνωμένων Πολιτειών για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAID).

Ανέφερε επίσης ότι θα σταλεί μια αίτηση στις Ηνωμένες Πολιτείες ζητώντας από τις αρχές της χώρας αυτής να διερευνήσουν τους πόρους που δόθηκαν από την USAID επειδή “δεν ξέρουμε πού πήγαν τα χρήματα”.

“Λέμε ότι αυτά τα σκάνδαλα που έχουν διαδοθεί ευρέως όπως το Cucutazo και η ακατάλληλη διαχείριση αυτών των πόρων πρέπει να διερευνηθούν.

Ζητάμε να αποκαλυφθεί η αλήθεια στη χώρα, σε ένα ζήτημα που έχει συνδεθεί με τα ΜΜΕ και τις ΜΚΟ », είπε.

Επέμεινε ότι το Κοινοβούλιο, ως αυτόνομη εξουσία, θα συνεχίσει μια έρευνα για τον προσδιορισμό του προορισμού των πόρων.

 «Θα συνεχίσουμε να επιμένουμε σε μια διαφανή διαχείριση», είπε.

Νωρίτερα, ο Parra δήλωσε μέσω Twitter ότι η USAID έχει παράσχει 467 εκατομμύρια δολάρια από το 2017.

Από το ποσό αυτό, ο Juan Guaidó έχει λάβει 180 εκατομμύρια δολάρια από τον Ιανουάριο του 2019, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Βενεζουέλας AVN στην ιστοσελίδα του.

Ο αυτοανακηρυγμένος «πρόεδρος» της Βενεζουέλας, Juan Guaido, φαίνεται να έχει δύσκολο χρόνο να παραμείνει στο προσκήνιο.

Σχεδιάζει τώρα να δημιουργήσει μια «προεδρική επιτροπή» για την «αναδιάρθρωση του teleSUR», προκειμένου να υπηρετήσει τα συμφέροντά του και να έχει ένα κανάλι που τον βοηθά να παραμείνει στην επικαιρότητα.

Δεδομένου ότι δεν διαθέτει τη λαϊκή υποστήριξη που απαιτείται για να γίνει ο ηγέτης της Βενεζουέλας, ο Guaido συνεχίζει να αναζητά εναλλακτικές μεθόδους για να βλάψει τη Βολιβαριανή Δημοκρατία.

πηγή: telesur

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το