Σε δύσκολη θέση φαίνεται να έχει έρθει ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος της Βενεζουέλας, Χουάν Γουαϊδό, αφότου ήρθαν στο φως φωτογραφίες του με μέλη μια παραστρατιωτικής οργάνωσης της Κολομβίας, η οποία επίσης κάνει λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Ο Γουαϊδό και οι εκπρόσωποί του υποστηρίζουν ότι «δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ του μεταβατικού προέδρου και των Κολομβιανών παραστρατιωτικών», ωστόσο όλοι αναγνωρίζουν ότι πλήττεται η αξιοπιστία του.

View image on Twitter
View image on Twitter

Επίσης, ότι αυτή είναι μια σημαντική επικοινωνιακή νίκη του Νικολάς Μαδούρο, τον οποίο ο Γουαϊδό με τη στήριξη άλλων χωρών προσπαθεί να ανατρέψει. 

Οι φωτογραφίες του Χουάν Γουαϊδό με δύο μέλη της συμμορίας Rastrojos φαίνεται ότι έχουν τραβηχτεί στις 22 Φεβρουαρίου, στην Κούκουτα, τις ημέρες που ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση να εισέλθει ανθρωπιστική βοήθεια στη Βενεζουέλα από τα σύνορα με την Κολομβία.

Ο Γουαϊδό, σε συνέντευξη που έδωσε, υποστήριξε ότι εκείνες τις ημέρες φωτογραφήθηκε με εκατοντάδες ανθρώπους, και δεν μπορούσε να γνωρίζει ποιοι ήταν αυτοί οι δύο άνδρες που αναγνωρίστηκαν ως ο «Ο Αδελφός» και «Ο Μικρός» της συμμορίας Rastrojos, η οποία εμπλέκεται σε ένοπλες επιθέσεις, εμπόριο ναρκωτικών, παράνομες εξορύξεις, απαγωγές και δολοφονίες.  

Όπως είπε, ο Χουάν Γουαϊδό, «όποιος προσπαθεί να τις εκμεταλλευτεί, παίζει το παιχνίδι του Μαδούρο».

Ο Νικολάς Μαδούρο πάντως δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Μιλώντας στην τηλεόραση είπε, δήλωσε ότι οι φωτογραφίες «είναι η απόδειξη των σχέσεων του Γουαϊδό με παραστρατιωτικούς, δολοφόνους και ναρκο-εμπόρους».

«Πλέον κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο Φρέντι Μπερνάλ, συνεργάτης του Νικολάς Μαδούρο, είπε ότι οι φωτογραφίες αποδεικνύουν «τις σχέσεις της αντιπολίτευσης με τη φασιστική ακροδεξιά» και τρομοκρατικές ομάδες.

Σε μια προσπάθεια να πείσει να πείσει την αθωότητά του, ο πρεσβευτή του Γουαϊδό στις ΗΠΑ, Κάρλος Βέκιο,  απέρριψε τις καταγγελίες, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει καμιά διασύνδεση μεταξύ της μεταβατικής κυβέρνησης του Χουάν ΓΟυαϊδό και οποιασδήποτε παραστρατιωτικής ή αντάρτικης ομάδας. Μηδέν, μηδέν!».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το