Η κυνική ομολογία στελεχών της Εθνικής Τράπεζας ότι στο πλαίσιο των αναδιαρθρώσεων έχει παρθεί απόφαση να απομακρυνθούν όσοι εργολαβικοί εργαζόμενοι χρειαστεί, οι οποίοι θα αντικατασταθούν από μόνιμους τραπεζοϋπαλλήλους, ουσιαστικά αποδεικνύει ότι το προσωπικό τρίτων εταιρειών καλύπτει πάγιες ανάγκες της τράπεζας και δεν είναι υπάλληλοι ενός εξωτερικού εργολάβου, όπως επιχειρεί να εμπεδωθεί τα τελευταία χρόνια από τα τραπεζικά ιδρύματα που απασχολούν κατά κόρον εργολαβικούς εργαζομένους σε ολόκληρα τμήματα.

Στο μεταξύ, ο Σύλλογος Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥΔΑΠΤΤ) είχε επικοινωνία με στελέχη της Εθνικής με αφορμή τη… δεύτερη απόλυση μίας εργαζόμενης. Πρόκειται για εργαζόμενη η οποία δουλεύει επί σχεδόν 20 χρόνια στην Εθνική Τράπεζα μέσω της εργολαβικής Action Line. Για 18 ολόκληρα χρόνια βρισκόταν σε συγκεκριμένο πόστο, στο Κέντρο Πιστοδοτήσεων Α2 στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Πέρυσι, με τη δικαιολογία ότι οι υπηρεσίες θα μεταφερθούν κεντρικά στην Αθήνα, η τράπεζα ζήτησε την αποχώρησή της, ενώ ύστερα από παρέμβαση του Σωματείου η εργαζόμενη επαναπροσλήφθηκε, αφού μάλιστα τονίστηκε το κοινωνικό της προφίλ, καθώς είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού με προβλήματα υγείας, και τοποθετήθηκε στη Διεύθυνση Ακίνητης Περιουσίας.

Στις 5 Ιουλίου του 2019 της ανακοινώθηκε η απόλυση για δεύτερη φορά.

«Σε επικοινωνία που είχαμε με τους αρμόδιους τομεάρχες και διευθυντές της Εθνικής Τράπεζας λάβαμε την απάντηση ότι η τράπεζα έχει πάρει απόφαση να απομακρύνει όσους εργαζόμενους μέσω τρίτων εταιρειών χρειαστεί ώστε στη θέση τους να τοποθετηθούν οι υπάλληλοι της τράπεζας από καταστήματα που κλείνουν (!).

»Η παραπάνω απόφαση αποδεικνύει περίτρανα ότι το προσωπικό τρίτων εταιρειών είναι κομμάτι του προσωπικού της τράπεζας και όχι υπάλληλοι ενός εξωτερικού εργολάβου, για τους οποίους η απόφαση για απόλυση ή όχι λαμβάνεται από την τράπεζα με βάση τις συνολικές της ανάγκες σε προσωπικό. […]

»Ούτε από την τράπεζα ούτε από την εταιρεία προβλήθηκε ως αιτία της απόλυσης η ανεπάρκεια της συναδέλφου ή η χαμηλή απόδοση. Δεν θα μπορούσε άλλωστε, αφού έχει αποδείξει τον επαγγελματισμό της μετά από 19 χρόνια!» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΔΑΠΤΤ, μέλη του οποίου πραγματοποίησαν χθες το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κεντρικό κτίριο της Εθνικής Τράπεζας στην Αθήνα, μοιράζοντας έντυπο υλικό σε πελάτες και εργαζομένους της τράπεζας, ζητώντας την άμεση ανάκληση της απόλυσης.

Δείτε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το