Σε τροχιά κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι στις μεταφορές, κλιμακώνουν τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης με αιχμή του δόρατος το ασφαλιστικό. Την Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη κατέβηκαν σε απεργία με υψηλά ποσοστά συμμετοχής στις μεγάλες πόλεις, ιδιαίτερα στο μετρό του Παρισιού.

Στο όνομα της «ανάπτυξης», τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία του γερμανογαλλικού άξονα που κανοναρχούν στην ΕΕ, προωθούν την εμβάθυνση και επέκταση των κακόφημων «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» και προλειαίνουν το έδαφος για τη δραστική συρρίκνωση της κρατικής χρηματοδότησης στο επίπεδο της «εγγυημένης» ελεημοσύνης της λεγόμενης εθνικής-κύριας σύνταξης.

Στα πλαίσια αυτά, με προπαγανδιστικό περιτύλιγμα την «ενιαιοποίηση των 42 διαφορετικών καθεστώτων συνταξιοδότησης», ο διορισμένος από τον Μακρόν «ύπατος αρμοστής»-επικεφαλής του περιβόητου «κοινωνικού διαλόγου»- Ζαν Πωλ Λεβαλουά, παρουσίασε πρό­σφατα το πόρισμά του, όπου διακηρύσσεται κυνικά ο στόχος της «μείωσης της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 20-25% το διάστημα 2020-2050».

Ωστόσο, οι πρόσφατες κινητοποιήσεις στις μεταφορές, αλλά και αυτές των γιατρών – πιλότων – ελεύθερων επαγγελματιών που ακολούθησαν, έδωσαν ήδη μια πρώτη μαζική αγωνιστική απάντηση, τσαλα­κώνοντας για άλλη μια φορά το «δημοκρατικό» προφίλ του υπερόπτη Μακρόν.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το