Αριστερή Παρέμβαση

Εί­ναι γνω­στά και δεν θα απα­ριθ­μή­σου­με τα πολ­λά προ­βλή­μα­τα που βιώνουν οι ερ­γα­ζόμε­νοι στις Πε­ρι­φέρειες στην χώρα, με κύ­ρια αυ­τά των πα­γω­μένων χα­μη­λών μι­σθών, που δεν μας επι­τρέπουν να ζού­με αξιο­πρε­πώς από αυ­τούς, της δρα­μα­τι­κής έλ­λει­ψης προ­σω­πι­κού και των ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σε­ων.

Η υπο­χώρη­ση του κι­νή­μα­τος και η εξευ­τε­λε­στι­κά συμ­βι­βα­στι­κή γραμ­μή της ηγε­σί­ας του συν­δι­κα­λι­στι­κού κι­νή­μα­τος (ΓΣΕΕ-ΑΔΕ­ΔΥ), δεν δί­νει τη δυ­να­τότη­τα να εκ­φρα­στεί με έναν ορ­γα­νω­μένο τρόπο η αγα­νάκτη­ση και η ορ­γή των ερ­γα­ζο­μένων για να ανα­τρέψει αυ­τές τις αντι­λαϊκές πο­λι­τι­κές. Ού­τε όμως συ­νι­στά απάντη­ση και η κομ­μα­τι­κο­κε­ντρι­κή-εκ­φυ­λι­στι­κή τα­κτι­κή των αυ­το­α­πο­κα­λού­με­νων «τα­ξι­κών δυ­νάμε­ων», που δεν συμ­βάλ­λουν στην ανάπτυ­ξη ενός ενω­τι­κού, μα­ζικού ερ­γα­τι­κού-λαϊκού κι­νή­μα­τος.

Το σ. κ. και η Ομο­σπον­δία μας πρέπει να αλ­λάξει πο­λι­τι­κό προ­σα­να­το­λι­σμό. Να απο­κτή­σει μια άλ­λη αγω­νι­στι­κή γραμ­μή πλεύ­σης. Μα­κριά από λο­γι­κές «δια­λόγων» και συ­ναί­νε­σης, που πα­ζα­ρεύ­ουν τη διάλυ­ση του Δη­μόσιου και των υπη­ρε­σιών του, κόντρα σε κοι­νο­βου­λευ­τι­κές αυ­τα­πάτες και «υγειο­νο­μι­κές ζώνες», να ανα­τρα­πεί ο δυ­σμε­νής συ­σχε­τι­σμός και η συμ­βι­βα­στι­κή-δια­λυ­τι­κή γραμ­μή, να βγού­µε στο δρόµο του ενω­τι­κού, µα­χη­τι­κού, πα­ρα­τε­τα­μένου, συ­ντο­νι­σµένου, μα­ζι­κού αγώνα, μα­ζί με όλους τους ερ­γα­ζόμε­νους, τους ανέρ­γους, τους συ­ντα­ξιού­χους, τη νε­ο­λαία.

Αυ­τός εί­ναι ο μο­να­δι­κός δρόμος για την ανα­τρο­πή της αντι­λαϊκής πο­λι­τι­κής της κυ­βέρ­νη­σης  ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, αλ­λά και σε αντι­πα­ράθε­ση με κάθε επί­δο­ξο δια­χει­ρι­στή της ίδιας αντι­δρα­στι­κής πο­λι­τι­κής:

Μόνι­μη και στα­θε­ρή δου­λειά για όλους – Άμε­σες προ­σλή­ψεις προ­σω­πι­κού

– Όχι στο πάγω­μα μι­σθών και συ­ντάξε­ων – Να ζού­με αξιο­πρε­πώς από το μι­σθό μας

– Κα­μιά ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση – συρ­ρί­κνω­ση – κλεί­σι­μο δη­μο­σί­ων υπη­ρε­σιών

– Όχι στην υπο­δού­λω­ση του λα­ού και στο ξε­πού­λη­μα της χώρας

– Αλ­λη­λεγ­γύη στους αγώνες των λα­ών ενάντια στην κα­πι­τα­λι­στι­κή – ιμπε­ρια­λι­στι­κή βαρ­βα­ρότη­τα, στις επεμ­βάσεις, στον πόλε­μο, στον εθνι­κι­σμό και στον φα­σι­σμό

            ΜΕ­ΤΩ­ΠΟ  ΑΝΤΙ­ΣΤΑ­ΣΗΣ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΑΝΑ­ΤΡΟ­ΠΗ  ΤΩΝ  ΜΝΗ­ΜΟ­ΝΙΩΝ ΚΑΙ  ΤΗΣ  ΑΝΤΙ­ΛΑΪΚΗΣ   ΠΟ­ΛΙ­ΤΙ­ΚΗΣ  ΚΥ­ΒΕΡ­ΝΗ­ΣΗΣ – ΚΕ­ΦΑ­ΛΑΙΟΥ – ΕΕ – ΔΝΤ

            ΕΞΩ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΕΕ, ΤΟ  ΝΑ­ΤΟ, ΤΟ ΔΝΤ

            – Δεν θα στα­μα­τή­σουν αν δεν τους στα­μα­τή­σου­με εμείς με τον αγώνα μας

            – Ού­τε χω­ρι­στά ού­τε υπο­ταγ­μένοι – Μόνον ενω­μένοι μπο­ρού­με να νι­κή­σου­με

 

Αθή­να 27- 03 – 2019

Αλε­ξί­ου Παύ­λος, Σύλ­λο­γος Π. Ε. Θε­σπρω­τί­ας, pavlosalexiou@hotmail.com

Πε­τάκος Πέτρος, Σύλ­λο­γος Πε­ρι­φέρειας Ατ­τι­κής, petrospetakos@yahoo.gr

Σιού­της Σπύ­ρος, Σύλ­λο­γος Π. Ε. Πρέβε­ζας, s.sioutis@yahoo.gr

 

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το