Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο συναγωνιστής Μιχάλης Βασιλάκης γραμματέας του ΕΑΜ (Εργατικό Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο). Ο Μ. Βασιλάκης, που ήταν παντρεμένος με την Ουρανία Μπίρμπα πρώην δημοτική σύμβουλο και είχαν μαζί την κόρη τους Μαρία, έδωσε πολυήμερη μάχη για τη ζωή του νοσηλευόμενος για δύο εβδομάδες στην Μονάδα Εντατικής θεραπείας του ΓΠΝΠ.

Γεννημένος στην Κρήτη, μετακόμισε στα φοιτητικά του χρόνια για σπουδές στην Πάτρα όπου και παρέμεινε ως το τέλος της ζωής του. Υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ ως το 1985 οπότε μαζί με άλλα μέλη και στελέχη, που διαγράφηκαν ή αποχώρησαν, έγινε γραμματέας του ΕΑΜ.

Ο Μ. Βασιλάκης υπήρξε στενός φίλος και σύντροφος του αγωνιστή Δασκάλου Νίκου Τεμπονέρα ο οποίος δολοφονήθηκε από την τραμπούκικη συμμορία των ΟΝΝΕΔίτων με επικεφαλής τον Καλαμπόκα. Ο Μ. Βασιλάκης και η οργάνωσή του, σταθερά και αδιάλειπτα τα τελευταία σχεδόν τριάντα χρόνια, από τη δολοφονία, κρατούσαν άσβεστη τη μνήμη του αγωνιστή Δασκάλου Νίκου Τεμπονέρα. Με τη δράση του υπηρέτησε την υπόθεση της Αριστεράς και για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για το λαό μας.

Το Μ-Λ ΚΚΕ εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για την απώλεια του συναγωνιστή Μιχάλη Βασιλάκη. Εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του καθώς και στην οργάνωσή του, το ΕΑΜ, την οποία υπηρέτησε με συνέπεια ως το τέλος της ζωής του.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το