Μετά τις πλατείες της Αγ. Παρασκευής και της Κυψέλης στην Αθήνα, σειρά για μια ακόμη αστυνομική επίθεση,  πήρε  και η πλατεία Καλλιθέας στην Άνω Πόλη, στη Θεσσαλονίκη. Στις 16/5 το βράδυ, δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν στην πλατεία Καλλιθέας, σπρώχνοντας τους παρευρισκόμενους προκειμένου να διαλυθούν και να απομακρυνθούν από την πλατεία.

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις στις πλατείες, δεν αποσκοπούν σε καμία περίπτωση, στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Την ίδια στιγμή μάλιστα, που ο Μπακογιάννης κάνει τις φιέστες την Ομόνοια, την ίδια στιγμή έχει καταντήσει παράνομο να βγεις βόλτα σε μια πλατεία. Είναι εμφανές ότι  οι αστυνομικές αυτές επιθέσεις γίνονται για διαμορφώσουν ένα γενικότερο κλίμα εκφοβισμού. Γίνονται για να στηρίξουν την  κυβερνητική προπαγάνδα περί «ατομικής ευθύνης» που διεξάγεται όλον αυτόν τον καιρό και να διαχωρίσουν τον κόσμο στους «ανεύθυνους στις πλατείες» και στους «υπεύθυνους που μένουν σπίτι». Γίνονται για να βοηθήσουν το έργο της κυβέρνησης και να μετακυλήσουν το βάρος που αυτοί φέρουν για τα κενά στο δημόσιο σύστημα υγείας, στο λαό. Γίνονται ακόμα, για να τρομοκρατηθεί ο λαός και να δεχτεί παθητικά τη νέα αντιλαϊκή επίθεση που  έχει ξεκινήσει.

 Η Πορεία καταγγέλλει την αστυνομική αυτή επίθεση και καταδικάζει αυτές τις πρακτικές καταστολής. Καλεί τη νεολαία και το λαό να αγωνιστούμε και να παλέψουμε ενάντια στην καταστολή και την τρομοκρατία.

Διαδηλώσεις καταγγελίας

Το απόγευμα της Κυριακής 17/5 πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις καταγγελίας της αστυνομικής επίθεσης στην πλατεία Καλλιθέας. Η Πορεία συμμετείχε στη διαδήλωση της Καμάρας, η οποία κατέληξε στην πλατεία Καλλιθέας και χαρακτηρίστηκε από ικανοποιητική συμμετοχή.

Πορεία Θεσσαλονίκης

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το