ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την εκδικητική δίωξη εργαζόμενου στην ΟΣΥ

Πρόκληση για τους εργαζομένους και την αγωνιστική συνδικαλιστική δράση αποτελούν οι ενέργειες της εργοδοσίας της ΟΣΥ. Συγκεκριμένα όπως καταγγέλθηκε η διοίκηση κάλεσε σε πειθαρχική διαδικασία εργαζόμενο επειδή κολλούσε αφίσες του ΚΚΕ προεκλογικά στο αμαξοστάσιο στην Ανθούσα!

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη συγκεκριμένη αντιδημοκρατική ενέργεια. Να λογοδοτήσουν τα στελέχη της διοίκησης της ΟΣΥ και να αναλάβουν τις ευθύνες τους το Υπουργείο Μεταφορών και η κυβέρνηση που από ό,τι φαίνεται τηρούν σιγή ιχθύος!

Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί καθαρό χτύπημα απέναντι στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων. Τέτοιες κινήσεις δε στρέφονται μόνο απέναντι στο συγκεκριμένο κόμμα, έχουν στόχο να επιβάλλουν το δόγμα της σιωπής και του φόβου των εργαζομένων απέναντι στο αντεργατικό καθεστώς που βιώνουμε.

Αυτά τα περιστατικά δεν είναι μεμονωμένα. Αυτό το κλίμα τείνει να επιβληθεί στο δημόσιο τομέα κι είναι καθεστώς πλέον στον ιδιωτικό τομέα, όπου η εργοδοτική ασυδοσία έχει πάρει χαρακτηριστικά έως και τραμπούκικης τρομοκρατίας σε ορισμένες περιπτώσεις.

Το κρίσιμο για όλους εμάς είναι η υπεράσπιση μέχρι τέλους της συνδικαλιστικής ελευθερίας, η υπεράσπιση και διεύρυνση της δημοκρατίας στους χώρους δουλειάς από την πλευρά των εργατικών συμφερόντων.

Η ισοπέδωση των εργατικών δικαιωμάτων πάει χέρι χέρι με τη φίμωση των αγωνιστικών φωνών, τη διάσπαση των εργαζομένων, το χτύπημα των συνδικάτων και οποιαδήποτε προσπάθειας μας να οργανωθούμε και να διεκδικήσουμε συλλογικά ό,τι δικαιούμαστε.

Αυτός είναι ο ουσιαστικός στόχος της εργοδοσίας και των πολιτικών εκφραστών του κεφαλαίου. Όλα τα μηνύματα που έρχονται κι από το εσωτερικό κι από τις πολιτικές επιλογές του κεφαλαίου διεθνώς, δείχνουν ότι δεν έχουν τελειώσει με την εργατική τάξη. Η επίθεση είναι βαθιά και συνολική. Θέλουν να ανατρέψουν εντελώς όλα τα κεκτημένα του προηγούμενου αιώνα: να ανατρέψουν τη σταθερή δουλειά και το οκτάωρο, να κάνουν καθεστώς την ελαστική εργασία, να αλλοιώσουν εντελώς οργανωτικά και πολιτικά το συνδικαλισμό των εργαζομένων, να διαλύσουν κάθε προσπάθεια ανεξάρτητης μαζικής πάλης για τα εργατικά μας δικαιώματα.

Τώρα είναι που η ταξική ενότητα, η συσπείρωση, η μέγιστη συγκέντρωση δυνάμεων απέναντι στο κεφάλαιο και στο αστικό στρατόπεδο κρίνεται πιο αναγκαία από ποτέ. Για να σηκώσουμε τις αντιστάσεις μας, να ανατρέψουμε το φόβο και να επιβάλλουμε νίκες που θα σπάνε την επίθεση και θα χτίζουν την εργατική αυτοπεποίθηση.

Μπορούμε να αγωνιζόμαστε, μπορούμε να νικάμε!

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Ιούλης 2019

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το