Το νησί του Κων. Θεοτόκη πρωταγωνιστεί αρνητικά στην τρέχουσα επικαιρότητα. Στο χωριό Δραγωτινά στη νότια Κέρκυρα, μία ανάσα από τη χωματερή που βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων και κινητοποιήσεων για το περιβάλλον, ένας χρυσαυγίτης πυροβόλησε και σκότωσε έναν μετανάστη, εργάτη από την Αλβανία. Ο δολοφόνος βρισκόταν στις τάξεις της ΧΑ, συνοδός, υποψήφιος και «φασιστοφέρνων». Ο νεκρός Πέτρος βιοπαλαιστής, αγαπητός στο χωριό και στους συντοπίτες του.

Η αφορμή και πάλι το λεγόμενο Μακεδονικό όπου η ακροδεξιά με τσάτρα – πάτρα ελληνικά, με την αμνησία ως όπλο και τη «μαγκιά» ως μανδύα ψαρεύει στ’ απόνερα της φτώχειας και της διαλυμένης κοινωνίας. Όπου δεν το κατορθώνει, καταφεύγει στις κάνες των όπλων και στην άλογη βία.

Μετά το 1991 και τ’ ανοιχτά σύνορα του Α. Σαμαρά εκατοντάδες χιλιάδες αλβανοί μετανάστες έφτασαν στην Ελλάδα.

Δούλεψαν στα γιαπιά, στη γη, οικιακές βοηθοί, δουλειές του ποδαριού για να γυρίσουν πίσω το περίσσευμα του μόχθου.

Στην Κέρκυρα που βρίσκεται απέναντι (μία ώρα με το φεριμπότ μέχρι τους Αγίους Σαράντα) ζουν και εργάζονται περίπου είκοσι χιλιάδες αλβανοί μετανάστες που έσωσαν κυριολεκτικά τα 5 εκατομμύρια ελαιόδεντρα από σίγουρο θάνατο και τα χωράφια από βέβαιο μαρασμό, αφού ο τουρισμός τρώει τα σπλάχνα του νησιού και «ρημάζει» την αγροτική παραγωγή.

Κάπως έτσι βρέθηκε ο 63χρονος κυρ-Πέτρος στα Δραγωτινά για να πάει άδικα από φασίστα χέρι.

Να σηκώσουμε λοιπόν κύμα καταγγελίας και διαμαρτυρίας.

Να θωρακίσουμε την κοινωνία από τις νεοναζιστικές επιθέσεις.

Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι ενάντια στο φασισμό και την εκμετάλλευση.

3/12/2018

Μ-Λ ΚΚΕ Κ.Ο. Κέρκυρας

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το