ΔΑΚΕ: Μιλάνε για Φασισμό στο σπίτι του νεοφιλελεύθερου;

Ενοχλήθηκε η ΔΑΚΕ από την άποψη που εκφράσαμε στη ΓΣ της ΕΛΜΕ μας για τον εθνικιστικό της κατήφορο και τη σχέση της με ακροδεξιούς κύκλους. Τόσο μάλιστα, που ο εκπρόσωπός της αφιέρωσε πάνω από τη μισή ομιλία του στο να μας απαντήσει (και τι απάντηση…).
Καλή είναι η ενόχλησή τους. Αν αισθάνονται ότι πρέπει να αντικρούσουν μια τέτοια κατηγορία, έστω και για προεκλογικούς λόγους, σημαίνει ότι βλέπουν ότι τα εθνικιστικά καμώματά τους δεν έχουν πέραση στον κόσμο των εκπαιδευτικών.
Είναι όμως η ενόχλησή τους γνήσια; Μήπως οι πράξεις τους (το ανώτερο κριτήριο, σε τελική ανάλυση) δείχνουν πως όχι;
ΤΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ, ΛΟΙΠΟΝ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΕΥΘΕΩΣ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:
Συμπεριλαμβάνεται στα ψηφοδέλτιά τους εκπαιδευτικός που το 2012 είχε κληθεί σε απολογία από το ΔΣ του σωματείου μας για δημόσια έκφραση φασιστικού λόγου;
Γνωρίζουν ότι ο τωρινός συναγωνιστής τους εκφώνησε λόγο σε συγκέντρωση της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, κλείνοντας μάλιστα με τα «ζήτω ο αρχηγός Μιχαλολιάκος» και «ζήτω η Χρυσή Αυγή»;
Γνωρίζουν ότι ο συναγωνιστής τους αποπέμφθηκε από αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια, ακριβώς λόγω της «δράσης» του;
Έχουν ή όχι στη διάθεσή τους επιστολή προς τον τοπικό τύπο του συναγωνιστή τους, που όχι μόνο επιβεβαιώνει τις αναφορές, αλλά και υπερθεματίζει; (αν δεν την έχουν, μπορούμε να τους τη δώσουμε εμείς)
Όπως έχουμε σημειώσει και στο παρελθόν, απέναντι στο ρατσισμό, τον εθνικισμό, το φασισμό, δεν χωρούν ούτε χαϊδέματα ούτε μεσοβέζικες στάσεις. Μπορεί η ΔΑΚΕ να επέλεξε να διαβεί αυτό το δρόμο (δεν είναι η πρώτη φορά εξάλλου!), για εκλογικούς ή ιδεολογικούς λόγους, αλλά δεν μπορεί να παριστάνει την αθώα. Κανείς δεν είναι αθώος όταν ανοίγει το δρόμο στον εθνικισμό, το φασισμό, τον πόλεμο.
Με ένα φυλλάδιο αισθητικής ιδιωτικού κολεγίου
η ΔΑΚΕ μάς καλεί να αγωνιστούμε ενάντια στον «εθνομηδενισμό»
(όρος φασιστικής προέλευσης) και για «παιδεία βασισμένη
στις αξίες του ελληνικού πολιτισμού και της Ορθοδοξίας»…

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το