“Χλευάζει ο Κανάκης καρκινοπαθή στην εκπομπή του. Αρχικά δεν ήξερε ότι είναι καρκινοπαθής, αλλά όπως άκουσα από τις δηλώσεις του Παπαδάκη, του δικηγόρου που ανέλαβε την υπόθεση, προσπάθησαν αργότερα με εξώδικα να επανορθώσει η εκπομπή με κάποιο τρόπο, εξήγησαν την κατάσταση και ο Κανάκης, η εταιρία παραγωγής και ο Ant1, αρνήθηκαν.

Το παιδί του ανθρώπου που επιχείρησαν να γελοιοποιήσουν εν τω μεταξύ, έκανε δέκα μέρες να πάει σχολείο γιατί όλα τα παιδιά το κορόιδευαν. Σκεφτείτε το λίγο. Να έχει τον πόνο του ένα παιδί στο σπίτι και ένα πατέρα να παλεύει με καρκίνο και να μην μπορεί να πάει και σχολείο γιατί ο Κανάκης και κάθε Κανάκης αποφάσισε να κάνει πλακίτσα.
Το θέμα όμως εδώ είναι τί θα γινόταν αν ο άνθρωπος αυτός δεν ήταν καρκινοπαθής. Αν απλώς έτσι ήταν η φωνή του.

Επειδή ο Κανάκης και ο Σεφερλής και η κάθε τηλεπερσόνα αποφασίζει να χλευάσει τη φωνή ή το παρουσιαστικό ενός ανθρώπου, βαφτίζοντας το «πλάκα» και «σάτιρα», πόσοι άνθρωποι γίνονται αντικείμενο σχολιασμού στη δουλειά, στα σχολεία, στη γειτονιά τους, γιατί παντού υπάρχουν μικροί Κανάκηδες και μικροί Σεφερλήδες που θα θέλουν να σπάσουν πλάκα μαζί τους. Επειδή «μιλάνε περίεργα», επειδή «ντύνονται περίεργα», επειδή «έχουν τικ», επειδή υπάρχει κάτι επάνω στους άλλους, που απο τύχη δεν υπάρχει επάνω τους ή επειδή ο απέναντι δεν πληρεί τους όρους της «φυσιολογικότητας». Πόσο τραύμα υπάρχει σ’ αυτό το στίγμα της μη φυσιολογικότητας.
Στο δικαστήριο είπαν οι δικηγόροι που εκπροσώπησαν τον Κανάκη πως έχει πλούσια κοινωνική ανθρωπιστική δραστηριότητα στη Σιέρα Λεόνε. Αυτό ήταν το επιχείρημα τους. Στο μυαλό του, στο μυαλό τους, θα πέρναγε σαν επιχείρημα ότι όποιος έχει πάει στη Σιέρα Λεόνε και όποιος έχει δώσει ένα κομμάτι ψωμί σε κάποιον μια φορά στη ζωή του, μπορεί να γίνεται όσο καθίκι θέλει μετά γιατί τα έχει κολλήσει τα «φιλανθρωπικά του ένσημα».

Καλοφάγωτα από τον άνθρωπο τα 100.000 που θα πάρει αποζημίωση. Να τα φάει με το παιδάκι του, που ελπίζω να γύρισε στο σχολείο κάνοντας κωλοδάχτυλα σε όσους το κορόιδευαν. Κι εμείς να σκοτώσουμε αυτόν τον μικρό Κανάκη που έχουμε όλοι μέσα μας είτε ο απέναντι μας έχει διαγνωσθεί μ’ αυτό, το κάποιες φορές τρομακτικό πράγμα, που ονομάζεται καρκίνος, είτε όχι.”


Αννούλα Χιονιά από το fb

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το