ΑΜΟΥΑΝ
Δεν ξερω πώς λενε το τετραχρονο αγορακι στο βιντεο. Εννοω το μικρο Παλαιστινιο που οι Ισραηλινοι προσηγαγαν με τη βια για ανακριση επειδη πετουσε πετρες. 
Την προηγουμενη νυχτα εκαναν επιδρομη στο σπιτι του. Προσπαθησαν να αρπαξουν το παιδι και να το μεταφερουν για κρατηση πριν την ανακριση. 
Δεν ξερω πώς λεγεται αυτο γενικα. Ξεφτιλα, σαπιλα; 
Δεν ξερω και πώς να βαλω τη φαντασια μου να αναπαραστησει τι εγινε σ εκεινο το σπιτι που μπουκαραν τα ισραηλινα κομαντο για να αρπαξουν το παιδι και πώς θα το εσφιγγε η μανα του και πώς θα τους εσερναν στο πατωμα και πώς θα ουρλιαζε η νυχτα. 
Αμουαν ελεγαν το ενα τετραμηνιτικο μωρο απο τα τρια που ηρθαν χτες, 1 Αυγουστου 2019, απ τ Ανατολικα, στοιβαγμενα με 18 ενηλικες σ ενα φουσκωτο παιχνιδι, που επισημα ονομαζεται σκαφος διαφυγης Μου ειπαν τα ονοματα και των αλλων παιδιων αλλα τοσα ονοματα, εχουν πια γινει στο μυαλο μου χυλος.Τον Αμουαν τον συγκρατησα γιατι ηταν ενα μωρο ολογυμνο με χιλιοκατουρημενη πανα. 
Εμειναν εδω μια μερα και μεταφερθηκαν στο στρατοπεδο συγκεντρωσης, που επισημα ονομαζεται hot spot. Εκει χανονται, για μας τουλαχιστον, τα ιχνη τους. 
Ουτε κι αυτο ξερω πώς λεγεται. Αορατοι ανθρωποι, χαντακωμενες ζωες;
Για τους παιδικους σκελετους στην Υεμενη, που συνεχιζουν να αναπνεουν και σε καθε ανασα τα κοκκαλα τρυπουν τη σαρκα, ξερει κανεις τις λεξεις;
Και στην Αμερικη που τα πανω απο 15000 παιδια, τα βιαια χωρισμενα απ τους γονεις τους, που κρατιουνται σε κλουβια, που πινουν νερο απ την λεκανη της τουαλετας γιατι αλλιως θα πεθανουν απο διψα, και τα δεκαχρονα φροντιζουν τα χρονιαρικα αλλα δεν εχουν να τους βαλουν πανα και σχιζουν τα ρουχα τους για να τα τυλιξουν και τα ταϊζουν κατεψυγμενα φαγια, αγνωστης προελευσης που τα ρημαζουν στη διαρροια και του εμετους, ουτε αυτο ξερω πώς λεγεται. 
Κι εκεινο το τραγουδι που μιλαει για ενα παιδι και μια ελπιδα δεν ξερω πώς τραγουδιεται πια. 
Γιατι αν γλιτωσει το παιδι, υπαρχει ελπιδα;
Αν δεν γλιτωσει το παιδι, παει η ελπιδα;
Χυλος εγιναν ολα. 
Ευτυχως συγκρατησα μονο τον Αμουαν.

Νίνα Γεωργιάδου

Διαβάστε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το