Για το κλείσιμο της Παραλίας Θεσσαλονίκης.
Από χθες, Τρίτη 31 Μαρτίου, επιβλήθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Παραλία της Θεσσαλονίκης. Η παράλια θα παραμένει κλειστή από τις 14.00 το μεσημέρι μέχρι και τις 8:00 της επόμενης μέρας. Παράλληλα κλειστή θα παραμένει και όλο το Σαββατοκύριακό.

Η απόφαση αυτή που θα διαρκέσει για 14 μέρες από σήμερα, έγινε μετά από αίτημα του δημάρχου Κ. Ζέρβα και του Περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα, καθώς και τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά. Στόχος της κίνησης αυτής είναι, σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, η αποτροπή των άσκοπων μετακινήσεων των πολιτών και ο συνωστισμός.

Ασχέτως, βέβαια, αν είναι ο μοναδικός μεγάλος ανοικτός δημόσιος χώρος που κάποιος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για την άσκησή του. Η οποία όχι απλώς δεν απαγορεύεται, αλλά προτείνεται κιόλας από τον ΕΟΔΥ για τη διατήρηση της καλής υγείας των πολιτών. Αρκεί βεβαιως να τηρούνται και όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. 

Στην πόλη, λοιπόν, που οι πολίτες της, λοιδορήθηκαν με ψεύτικα ρεπορτάζ και εικόνες αρχείου, μπήκε άλλο ένα λιθαράκι στην αστυνομοκρατία που ζούμε τις τελευταίες ημέρες. Και φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι με πρόσχημα τον Κορονοϊό, γίνεται διαρκώς προσπάθεια για περαιτέρω καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών.

 Δημήτρης Καρβαγιώτης

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το