➣Ώστε «ενάρετος κύκλος» είπε για την οικονομία ο Αλέξης Τσίπρας.

Για τους αναγνώστες επισημαίνουμε ότι ο γερμανός κοινωνιολόγος Μαξ Βέμπερ, που τσιμπολογούσε τον μαρξισμό, έγραψε στο βιβλίο του «Προτεσταντική Ηθική», πως η Γερμανία και η Ιαπωνία αναπτύχθηκαν οικονομικά γιατί βασίζονταν σ’ ένα κλειστό, αυστηρό σιδερένιο σύστημα θρησκείας. Οι πρώτοι, στον Λουθηρανισμό-Καλβινισμό, παρακλάδι του Χριστιανισμού, οι δεύτεροι στην γιαπωνέζικη εκδοχή του Βουδισμού. Τώρα, ο Α.Τσίπρας ανακάλυψε -ο αθεόφοβος- τον ενάρετο βεμπεριανό κύκλο στα μνημόνια και την πολιτική τους. Εκτός από γιαλαντζί μαρξιστής, βρήκε το δρόμο στον Καλβινισμό. Σε λίγο θα ορκιζόμαστε στο Βουδισμό και τη θρησκευτική υποταγή. «Ενάρετοι» όλης της χώρας ξεσηκωθείτε.

➣Για το κόμμα του Βελόπουλου και της φασιστοειδούς μεταφυσικής ανοησίας έχουν γραφτεί πολλά κι από πολλούς. Αν δεν ήταν εξόχως επικίνδυνα, θα ήταν σπουδαίο νούμερο επιθεώρησης. Απείρου κάλλους πράξη του ήταν τα “χειρόγραφα του Χριστού”. Γραμμένα άραγε σε ποια γλώσσα; Γνωρίζει η γιαγιά των Τζουμέρκων αραμαϊκά;

➣ Να αποκρυπτογραφήσουμε όσα βλέπουμε και ακούμε αυτές τις μέρες από τα κυρίαρχα ΜΜΕ. Διότι πρόκειται για την επιτομή του τίποτα, του απόλυτου μηδέν, της απόστασης από τα λαϊκά προβλήματα. Ένας κόσμος που βρίσκεται… στον κόσμο του. Ο αστικός τιποτισμός που ζητάει λαϊκή νομιμοποίηση.

➣ Αν το δίκιο θες καλέ μου, με το δίκιο του πολέμου θα το βρεις. (Κώστας Βάρναλης)

Νικηφόρος Ζερβός

 

Δείτε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το