Πράκτορες του FBI, ελεύθεροι σκοπευτές, ελικόπτερα, drones, 67 διμοιρίες ΥΜΕΤ και ΥΑΤ (ελαφρά και σκληρά ΜΑΤ) και συνολικά 5500 αστυνομικοί συνθέτουν το παζλ των πρωτοφανών μέτρων ασφαλείας για την 83η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα τα μέτρα της Τροχαίας θα είναι αυστηρά και θα κλείσουν πολλοί δρόμοι, ενώ σε πολλά σημεία απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση, με κύριο στόχο να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να κατέβουν στις εργατικές και αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί για το Σάββατο 8/9 το απόγευμα.

Οι διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, όσον αφορά την ένταση του κλίματος καταστολής, έχουν προφανώς να κάνουν με το γεγονός ότι τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ είναι οι ΗΠΑ, που από μόνο του είναι ένα κίνητρο για να διαμαρτυρηθούν πολύ περισσότεροι για τον ιμπεριαλιστικό ρόλο τους στη χώρα μας και στα Βαλκάνια από όσους μέχρι τώρα συμμετείχαν στις συνήθεις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, που διοργανώνονται κάθε χρόνο στη ΔΕΘ.

Συνολικά, θα μετέχει ή θα βρίσκεται σε επιφυλακή όλη η αστυνομική δύναμη της Θεσσαλονίκης, που αποτελείται από περίπου 4.200 άτομα καθώς έχουν κοπεί ρεπό και έχουν ανακληθεί άδειες, περισσότεροι από 1000 αστυνομικοί από Αθήνα και άλλες περιοχές που θα διαμείνουν για πολλές ημέρες στην πόλη, ενώ καθημερινά θα κινείται μεγάλος αριθμός δυνάμεων από γειτονικούς νομούς, που στη συνέχεια θα επιστρέφουν στη βάση τους.

Από αέρος, ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα εποπτεύει την κίνηση των πορειών και ανάλογα με τις ανάγκες οι διμοιρίες θα παίρνουν οδηγίες για τη δημιουργία φραγμών. Την ίδια ώρα, επιτελικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. θα βρίσκονται στο Κέντρο Επιχειρήσεων στο Αστυνομικό Μέγαρο, απ’ όπου θα συντονίζουν τις κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων. Για την επίβλεψη των μέτρων η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έχει ορίσει δύο εισαγγελείς, εκ των οποίων ο πρώτος θα βρίσκεται στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. και ο δεύτερος στο κέντρο της πόλης.

Παράλληλα καθ’ όλη τη διάρκεια της ΔΕΘ πράκτορες της CIA και του FBI θα βρίσκονται σε κάθε γωνιά της πόλης, ενώ και η ναυαρχίδα του 6ου Αμερικανικού Στόλου, το σκάφος διοίκησης USS Mount Whitney, θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Είναι φανερό ότι το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργείται, «συντονισμένα» από κυβέρνηση, ΜΜΕ, διάφορους εθνικιστικούς κύκλους, έχει πολλές στοχεύσεις, όλες σε βάρος του λαού.

Στα πλαίσα αυτά έχει μεγάλη σημασία να ακουστούν δυνατά τα αντιιμπεριαλιστικά της συνθήματα όταν ο πρωθυπουργός θα αναλύει το «αναπτυξιακό» του όραμα στο κεφάλαιο, «πασπαλισμένο» με μπόλικη κοροϊδία στο λαό, αλλά και προς τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς συμμάχους της κυβέρνησης, που θέλουν τη Β. Ελλάδα προγεφύρωμα για νέες στρατιωτικές επεμβάσεις και αποστολές.

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το