Σήμερα Παρασκευή 7/9 στις 7μμ στην Καμάρα η Λαϊκή Αντίσταση- Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία διοργανώνει πολιτική εκδήλωση με θέμα τον Αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, το ρόλο του στην Ελλάδα και την ανάγκη ανάπτυξης αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

Ο λαός μας δεν τιμά τους φονιάδες των λαών!

Γιάννης Βάρλας, Ακης Αδαμόπουλος*

Αγωνίζεται μαζί με τους άλλους λαούς ενάντιά τους! Παλεύει ενάντια σε όσους τους υπηρετούν και στην αντιλαϊκή πολιτική τους!

• «Τιμώμενη χώρα» στη φετινή ΔΕΘ επέλεξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. να είναι οι ΗΠΑ.

-Τη στιγμή που οι υπ’ αριθμόν ένα δολοφόνοι του πλανήτη -οι Aμερικανοί ιμπεριαλιστές-, στον ανταγωνισμό τους με τους άλλους ιμπεριαλιστές (Ε.Ε., Ρωσίας, Κίνας), προωθούν νέα πολεμικά σχέδια, που θα προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα πολεμικά αιματοβαμμένα μέτωπα.

-Τη στιγμή που η χώρα μας -με την ένθερμη συνδρομή και της κυβέρνησης- έχει μετατραπεί σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο ενάντια στους λαούς.

-Τη στιγμή που η Μέση Ανατολή, η Ανατολική Μεσόγειος και τα Βαλκάνια βρίσκονται ξανά στο μάτι του (πολεμικού) κυκλώνα των ιμπεριαλιστών και οι κίνδυνοι εμπλοκής της χώρας και του λαού μας σ’ αυτόν αυξάνουν, η επιλογή αυτή της κυβέρνησης ηχεί σαν μια μεγάλη πρόκληση για τον λαό μας!

Αποτελεί μια ακόμα έκφραση της πολιτικής της υποτέλειας στις ΗΠΑ και της υποταγής στους ιμπεριαλιστές. Της πολιτικής με την οποία συντάσσονται όλα τα κυρίαρχα αστικά κόμματα και η οποία έχει σωρεύσει, δεκαετίες τώρα, και συνεχίζει και σήμερα να συσσωρεύει, αμέτρητα δεινά στον λαό μας. Της πολιτικής που συμπληρώνεται απ’ τον εθνικισμό και τον σοβινισμό, που καλλιεργεί το μίσος για τους γειτονικούς λαούς, αλλά και στέκεται απέναντι στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της εκμετάλλευσης, δηλαδή τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

• Στη φετινή ΔΕΘ, μαζί με την επαναβεβαίωση της παροχής των υπηρεσιών της στα ιμπεριαλιστικά αφεντικά και στο μεγάλο κεφάλαιο, η κυβέρνηση Τσίπρα, παρ’ όλο που εισάγει τη χώρα σε μια πολύχρονη περίοδο «ενισχυμένης εποπτείας» από την Ε.Ε., με ισχυρές δεσμεύσεις για συνέχιση και επέκταση των αντιλαϊκών μέτρων, θα «παίξει και το χαρτί» του λεγόμενου «τέλους των μνημονίων».

Πρόκειται για μια προσπάθεια συγκάλυψης της πραγματικότητας και αποπροσανατολισμού του λαού.

– Γιατί η επίθεση ενάντια στην εργατική τάξη και στον λαό όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά θα ενταθεί!

– Γιατί τα πολλαπλά αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που έχουν «συμφωνηθεί» με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ θα εφαρμοστούν.

– Γιατί η ιμπεριαλιστική εξάρτηση -είτε με «επιτροπεία» είτε με «εποπτεία»- θα βαθαίνει σ’ όλα τα επίπεδα.

– Γιατί ένας νέος γύρος επίθεσης ετοιμάζεται – με τη συμφωνία, φυσικά, κι όλης της αστικής αντιπολίτευσης (Ν.Δ., ΚΙΝ.ΑΛΛ. και άλλων).

– Γιατί η στυγνή, καθημερινή, καπιταλιστική εκμετάλλευση στους χώρους δουλειάς θα συνεχίζεται και θα εντείνεται. Οπως και οι απολύσεις, η ανεργία, η επιδρομή σε μεροκάματα, μισθούς και συντάξεις, η διάλυση της ασφάλισης και της περίθαλψης, η φοροεπιδρομή, η ολοένα και πιο σκληρά ταξική παιδεία, οι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών, οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα.

– Γιατί το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης θα συνεχίσει να πολλαπλασιάζει τα θύματά του, όπως έγινε στο Μάτι και στη Μάνδρα. Τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες θα δέχονται νέα πλήγματα, και τα ρόπαλα των ΜΑΤ θα αντιμετωπίζουν ολοένα και συχνότερα τις λαϊκές, εργατικές και νεολαιίστικες κινητοποιήσεις. Κι όλα αυτά, παρά τα όσα πιθανώς «τάξει» ο Τσίπρας, για να συγκαλύψει αυτό το μέλλον.

• Εν όψει της φετινής ΔΕΘ, επιχειρείται να στηθεί και ένα σκηνικό τρομοκράτησης του λαού, αξιοποιώντας και τις διαθέσεις αντιδραστικών ακροδεξιών κύκλων, ώστε να δικαιολογηθεί η αυξημένη αστυνομοκρατία και τα σχέδια κρατικής καταστολής των εργατικών και λαϊκών κινητοποιήσεων, να εμποδιστεί η μαζική συμμετοχή του λαού, των εργαζομένων και της νεολαίας σ’ αυτές.

Η άρχουσα τάξη, η κυβέρνηση, όλο το πολιτικό σύστημα διαχείρισης και, φυσικά, οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές επικυρίαρχοι δεν θέλουν να γίνονται ενάντιά τους λαϊκές κινητοποιήσεις. Ειδικά λαϊκές κινητοποιήσεις μαζικές, με αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο και πνεύμα αντίστασης και διεκδίκησης.

• Οι εργαζόμενοι και ο λαός μας δεν πρέπει να επηρεασθούν από το κλίμα της δημαγωγίας και του εκφοβισμού!

Να διαδηλώσουμε μαζικά στη ΔΕΘ! Γιατί δεν περιμένουμε «κατανόηση» και λύσεις στα προβλήματά μας, δεν περιμένουμε βελτίωση της ζωής μας απ’ αυτούς που μας μαυρίζουν τη ζωή, απ’ τους ίδιους τους υπεύθυνους για την κατάσταση που βιώνει ο λαός.

Μόνο απ’ τους δικούς μας αγώνες, απ’ τις δικές μας δυνάμεις, απ’ τη δική του συλλογική πάλη, ο λαός μας μπορεί να βρει λύση στα προβλήματά του, μακριά από ψεύτικες εκλογικές διεξόδους, κοινοβουλευτικές αυταπάτες και αναμονή από «κυβερνητικά προγράμματα» των κυρίαρχων αστικών πολιτικών δυνάμεων.

• Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση εν όψει της φετινής ΔΕΘ με το μπλοκ της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας, το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, 6.00 μ.μ., στην Καμάρα.

• Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση-συζήτηση της Συνεργασίας, την Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη, 7.00 μ.μ., στο ίδιο σημείο.

* Μέλη της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το