«Εγώ πιστεύω ότι θα καταφέρει ο Μητσοτάκης, δεν έχει δικαίωμα να αποτύχει» δήλωσε ο Διονύσης Σαββόπουλος όταν κλήθηκε πριν κάμποσο καιρό να σχολιάσει το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών.

Ερωτηθείς για τις προσδοκίες του από τη νέα κυβέρνηση ο Διονύσης Σαββόπουλος απάντησε ότι «το πρώτο που περιμένω είναι δουλειές. Περιμένω ύφος στην εξουσία, να υπάρχει πολιτισμός, διάλογος και όχι η μισαλλοδοξία και το αλληλοφάγωμα».
Σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο ψήφισαν οι πολίτες είπε ότι «αυτή τη φορά η ψήφος ήταν πέρα από το αριστερά-δεξιά αλλά με την συνειδητοποίηση ότι το καράβι της Ελλάδας χρειάζεται έναν καπετάνιο που να μπορεί να διαβάζει τον χάρτη και όχι το φλιτζανάκι του καφέ».

Από τα μέσα της δεκαετίας του ΄80 ο Σαββόπουλος αρχίζει να αφήνει με ανοιχτό το στόμα τους λάτρεις των τραγουδιών του  με τις επιλογές του. Ιδιαίτερα από το 1989 με το δίσκο του “Κούρεμα”  μας υποδεικνύει το δρόμο για “Το Μητσοτάκ” που είναι ικανός να μας απαλλάξει από “το κνώδαλο τον παπατζή”.

Συνέχισε να κολυμπάει στο βούρκο συμμετέχοντας και στην κιτς τελετή λήξης της Ολυμπιάδας του 2004 και να γράφει τραγούδι για τη Γιάννα Αγγελοπούλου. Λίγους μήνες πριν τους Αγώνες εξάλλου είχε γιορτάσει και τα 40 του χρόνια στο ελληνικό τραγούδι, κοσμώντας το Ηρώδειο με μια τούρτα από την οποία ξεπήδησε η -στα φόρτε της τότε – Καλομοίρα.

Οι πολιτικές του παρεμβάσεις, είναι ανάλογες : “το 1964 είμασταν κατά της Αμερικής, τώρα δικαίως υπέρ της”  αναφωνεί,  για τους μετανάστες αλλά και τους τοξικοεξαρτημένους προτείνει να “φιλοξενηθούν”  σε “αραιοκατοικημένα νησιά”, ενώ είναι υπέρμαχος του “Ναι” στο δημοψήφισμα

Α.Ν

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το