Στον χρονικό ορίζοντα της κρίσης, της αποστράτευσης και της ιδιώτευσης υπάρχουν αρκετοί που λένε «δεν ασχολούμαι με την πολιτική». Αυτό είναι εξηγήσιμο, αλλά δεν είναι λογικό. Διότι η πολιτική και οι πολιτικοί ασχολούνται με σένα. Είναι σαν να ‘σαι στην αγχόνη και να λες πως δε σ’ ενδιαφέρει η θηλιά. Υπάρχει και η πολιτική των αστών και η πολιτική των εργατών, των εργαζομένων και των φτωχών. Διότι το ένα (η πολιτική) χωρίζεται στα δύο και πρέπει να δούμε τα πράγματα στην αντίθεσή τους.

Το Μ-Λ ΚΚΕ, μισό αιώνα τώρα, υπηρετεί με ανιδιοτέλεια τη λαϊκή και κομμουνιστική υπόθεση. Την υπόθεση της μεγάλης πλειονότητας του ελληνικού λαού. Δεν τα κάναμε όλα τέλεια. Αλλά τολμήσαμε να πούμε μεγάλες αλήθειες όταν όλα «τα ‘σκιαζε η φοβέρα» και πολλοί ήσαν αυτοί που τα δίπλωσαν, υποτάχθηκαν, συναλλάχτηκαν ή ιδιώτευσαν. Το  Μ-Λ ΚΚΕ ποτέ δεν έκρυψε ότι είναι υπέρ της ενότητας των κομμουνιστών και ως πρώτο βήμα βλέπει κι εργάζεται για την ενότητα των μαρξιστών-λενινιστών σ’ ένα κόμμα.

Αντιτίθεται στην ΕΕ των ιμπεριαλιστών, είναι κόμμα κομμουνιστικό, πατριωτικό και διεθνιστικό. Είναι αλήθεια ότι απέχουμε πολύ από το να γίνουμε το κόμμα της εργατικής τάξης και να ενώσουμε το λαό σ’ ένα νέο ΕΑΜ για την αποτίναξη της διπλής κυριαρχίας. Του ιμπεριαλισμού και της άρχουσας τάξης. Ωστόσο, όλες οι πολιτικές μας κινήσεις, η έγνοια και το ενδιαφέρον μας περιστρέφονται γύρω απ’ αυτήν την υπόθεση.

Σ’ αυτόν το δύσκολο καιρό, στη δική μας Μεγάλη Πορεία, ζητάμε την ψήφο και την ψυχή των αριστερών ανθρώπων, των αγωνιστών της αριστεράς, των τίμιων συνδικαλιστών, των ανήσυχων νεολαίων. Ακριβώς σ’ αυτή την πορεία θα βελτιώσουμε τις παρεμβάσεις μας και θ’ ανεβάσουμε τον πολιτικό πήχη των αναγκών του κινήματος. Δε θάναι οι εκλογές το τέλος του κόσμου. Αλλά και σ’ αυτές τις εκλογές θα χρειαστούμε τη λαϊκή βοήθεια για να συνεχίσουμε πιο δυνατοί.
«Τραβέρσο ανάποδο –  Πορεία αριστερά»

Η ψήφος στο Μ-Λ ΚΚΕ είναι υπόσχεση αγώνα και ανίχνευση ελπίδας

Θανάσης Τσιριγώτης, πρώην μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το