Με ενδιαφέρον αναμένονται οι απολογίες των κατηγορούμενων για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής Αλεξόπουλου και Γερμενή σήμερα Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο Αλεξόπουλος έχει αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή ήδη από τον Μάρτιο του 2014 όταν και του απευθύνθηκε για πρώτη φορά η κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής  οργάνωσης.

Στη δήλωσή ανεξαρτητοποίησής του, μίλησε για: “…σωρεία αποκαλύψεων για τη δράση μελών της, που χαρακτηρίστηκε ως εγκληματική, την οποία ασφαλώς δεν γνώριζα και μάλιστα λυπάμαι γιατί δεν ενήργησα νωρίτερα και δεν διαφοροποίησα τη στάση μου όταν έβλεπα σε ποιους δρόμους οδηγούνται μια πολιτική προσπάθεια που εγώ την πίστεψα ως πατριωτική, αντισυστημική, κοινωνική και κατέληξε να χαρακτηρίζεται από δράσεις και ενέργειες που εγώ, αλλά και πολλοί συναγωνιστές μου καταδικάζουμε απερίφραστα και μετανιώνω που έστω και άθελά μου συνδέθηκα πολιτικά με αυτές…”.

Ο Γερμενής, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Χρυσής Αυγής, δηλαδή άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του Μιχαλολιάκου ο οποίος και τον επέλεξε, έγινε αρχικά γνωστός από το “εγέρθητι” τη βραδιά των εκλογών του Μαϊου του 2012. Αποχώρησε μόλις τον Ιούλιο του 2019, ακολουθώντας τον Γιάννη Λαγό στο σχηματισμό νέου κομματικού φορέα.

Ο Γερμενής δήλωσε άγνοια για όλες τις εγκληματικές πράξεις που αποδίδονται στη Χρυσή Αυγή. Ωστόσο, ο κεντρικός ρόλος του στην εκπαίδευση και μύηση νέων μελών της Χρυσής Αυγής προκύπτει από την τελετή ορκωμοσίας δοκίμων μελών το 2011, που βρέθηκε βιντεοσκοπημένη στον σκληρό δίσκο του Μιχαλολιάκου: ο Γερμενής μιλάει ως εκπαιδευτής των δόκιμων μελών και αναπτύσσει την εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία της οργάνωσης για τον “Αιώνιο Εβραίο”.

Η συμμετοχή του Γερμενή σε βιαιοπραγίες προκύπτει ακόμα:

Πολυσυζητημένη (και εντός του “εθνικιστικού χώρου”) είναι και η κλίση του Γερμενή στον σατανισμό και τη μουσική black-metal με έντονο αντιχριστιανικό στίχο, που δεν συνάδει με τις (πρόσφατες)  δημόσιες διακηρύξεις της Χρυσής Αυγής υπέρ της Ορθοδοξίας.

Δείτε βίντεο από συνέντευξη του Αλεξόπουλου:

https://youtu.be/jrQreBvXysM

Πηγή: jailgoldendawn.com

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το