Δημαγωγίας συνέχεια για τους εργαζόμενους

3 Ιουλίου 2019

Στήλες:

Μοιραστείτε το άρθρο

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, και τα επιτελεία των κυρίαρχων κομμάτων δίνουν τα ρέστα τους στον τομέα της επικοινωνίας και της πολιτικής προπαγάνδας. Στόχος να θολώσουν όσο περισσότερο μπορούν τα νερά, να σβήσουν τον πρότερο βίο τους, να υποσχεθούν ότι θα «αλλάξουν σελίδα» για την Ελλάδα, να πουλήσουν ελπίδα και υποσχέσεις. Το μεγάλο στοίχημα είναι να κερδίσουν τις ψήφους των εργαζομένων.

Αρχικά, η ΝΔ με αέρα μέλλουσας κυβέρνησης, διατυμπανίζει με διαφημιστικά σποτ ότι αν γίνει κυβέρνηση «θα δημιουργηθούν πολλές και καλές θέσεις εργασίας». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη εκθέσει τις απόψεις του σχετικά με τα εργασιακά, ότι θεωρεί «ξεπερασμένο» μοντέλο ο εργαζόμενος να κάνει μια δουλειά σε όλο τον εργασιακό του βίο, να ακολουθεί συγκεκριμένο ωράριο 9.00-17.00 και τελικά να παίρνει σύνταξη από αυτή την ίδια δουλειά (!). Με προκλητικότητα, ο αρχηγός της ΝΔ στρέφεται ενάντια στην «παραδοσιακή εργασία» του οχταώρου και του πενθήμερου, αντιπροτείνει τη δουλειά από το σπίτι άνευ ωραρίου (“ιδανικό”, κατ’αυτόν, ειδικά για τις γυναίκες), ενώ υποστηρίζει ότι οι επιχειρησιακές συμβάσεις που θα προβλέπουν 7ήμερη εργασία εργαζομένων και εργοδοτών, θα είναι μια καλή εξέλιξη, θεμιτή ή/και επιθυμητή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά του να ανακόψει την εκλογική πτώση του, υπόσχεται και αυτός «νέες και ποιοτικές δουλειές με αυξημένους μισθούς», ισχυριζόμενος πως «έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια» και αποκρύπτοντας ότι υπέγραψε το τρίτο και πιο επαίσχυντο 3ο μνημόνιο και πήρε πλείστα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παραλείπει να κάνει εμφανίσεις σε λαϊκές, εργατικές γειτονιές (όπως στα Λιπάσματα Δραπετσώνας) σε μια απέλπιδα προσπάθεια να να ξαναπάρει την ψήφο των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων που τον αποδοκίμασαν.

Αυτός που νομιμοποίησε όλα τα αντεργατικά μέτρα των κυβερνήσεων της Δεξιάς και του ΠΑΣΟΚ και τα πήγε ένα βήμα παραπέρα, με θράσος δημοκοπεί από τη Δραπετσώνα: «Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Πέραμα, Κοκκινιά, Κορυδαλλός, Ρέντης, είναι για μας οι γειτονιές της περηφάνειας μας. Είναι το πρόσωπο της Ελλάδας που επιμένει, αντιστέκεται, και προχωρά μπροστά, στις πιο δύσκολες συνθήκες».

Η προπαγάνδα στα ΜΜΕ καλά κρατεί. Εκεί τα μεγάλα κόμματα συμπυκνώνουν τη δημαγωγία τους, για να εξαπατήσουν με τερτίπια τον κόσμο της δουλειάς και της πάλης. «Να φύγουμε από τη στασιμότητα» δημαγωγεί η ΝΔ. «Τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα, λέμε εμείς, χρειάζεται οι εργαζόμενοι να ξεφύγουν από το βάλτο της πολιτικής της φτώχειας, της ανεργίας, της πολιτικής της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ

Να γυρίσουν την πλάτη και να παλέψουν ενάντια σε όσους θέλουν μια Ελλάδα εξαρτημένη και με εργαζόμενους πειθήνιους στους κεφαλαιοκράτες που τους εκμεταλλεύονται στυγνά.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

δείτε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το
Go to Top