Διαβάστε προσεκτικά τι έγγραφο έστειλε το Υπουργείο Οικονομικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 25/1/2019 για να επηρεάσει τους δικαστές.
Με παραπληροφόρηση, επίκληση «δημοσιονομικών κινδύνων» και …ύμνους στους μνημονιακούς νόμους, επιχειρεί να επηρεάσει την κρίση των Δικαστών του ΣτΕ!!

Να σημειώσουμε ότι στις 16-5-2018 παραιτήθηκε ο πρώην Πρόεδρος του ΣτΕ κ.Ν.Σακελλαρίου υπαινισσόμενος παρεμβάσεις στο έργο του Ανωτάτου Δικαστηρίου αναφορικά με τον άνω νόμο.

Εξάλλου στις 23-1-2019 ενώπιον της Επιτροπής Συμμόρφωσης του ΣτΕ κλήθηκε η κυβέρνηση (Υπουργός Οικονομικών) να δώσει εξηγήσεις αναφορικά με τη ΜΗ καταβολή εκ μέρους τού κράτους των αναδρομικών στους συνταξιούχους και τη ΜΗ συμμόρφωσή προς το διατακτικό των υπ’αριθ. 2228-2290/2015 αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Τέλος, στις 1-2-2019 εκδικάστηκαν δέκα (10) αναιρέσεις του Δημοσίου κατά των υπ’αριθ. 2226-2235/2018 αντίστοιχα αποφάσεων του ΣΤ’ Τμήματος του ΣτΕ, οι οποίες είχαν δικαιώσει δημοσίους υπαλλήλους που διεκδικούσαν την αναδρομική και εφεξής καταβολή των παρακρατηθέντων Δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας.

Στην ακροαματική διαδικασία της Ολομέλειας του ΣτΕ, η κυβέρνηση δια του υπουργείου Οικονομικών/ΓΛΚ προσκόμισε το υπ’αριθ.πρωτ. 2/1927/ΔΕΠ/25-1-2019 έγγραφο «απόψεων», με το οποίο επικαλέστηκε (προεχόντως) στοιχεία δημοσιονομικού χαρακτήρα, κατέθεσε πίνακες των προηγουμένων μνημονιακών κυβερνήσεων και τάχθηκε υπέρ των μνημονιακών περικοπών στους μισθούς και υπέρ της κατάργησης των Δώρων στους δημοσίους υπαλλήλους!

Είναι απαράδεκτο για μία κυβέρνηση να αποπειράται να επηρεάσει τους Δικαστές να μην εκδίδουν …επικίνδυνες για τα δημοσιονομικά τής χώρας αποφάσεις.

Είναι ντροπή όσοι ψήφισαν Μνημόνια, λεηλάτησαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία, αύξησαν το χρέος της πατρίδας, υποθήκευσαν ακόμη και την πολιτιστική κληρονομιά μας στους δανειστές, οδήγησαν τους νέους μας σε μετανάστευση όπως μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αύξησαν την ανεργία, οδήγησαν συνανθρώπους μας σε αυτοκτονίες, εκατομμύρια οικογένειες σε απόγνωση και έσυραν έναν ολόκληρο λαό στη φτώχεια και την ανέχεια…, να κόπτονται ΤΩΡΑ μόνο για  …ενδεχόμενο «δημοσιονομικό κίνδυνο» που θα επιφέρει η Δικαιοσύνη!

Η ΕΝΥΠΕΚΚ αποκαλύπτει σήμερα το απαράδεκτο αυτό έγγραφο που απέστειλε η κυβέρνηση στις 25-1-2019 προς το ΣτΕ ενόψει της χθεσινής εκδίκασης των άνω αναιρέσεων.

Ιδού το έγγραφο!

 ΑΠΟΨΕΙΣ ΥΠ ΟΙΚ ΣΤΟ ΣΤΕ 1-2-2019

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το