Πολλοί άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα διαδήλωσης στην Ουάσινγκτον κατά του ΝΑΤΟ με αφορμή την σύνοδο της Συμμαχίας στις 3 και 4 Απριλίου. Ορισμένοι κρατούσαν σημαίες της Βενεζουέλας, του Ιράκ και της Λιβύης.

«Καλούμε για ειρηνική μαζική κινητοποίηση ενάντια στη φετινή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον, το Σάββατο 30 Μαρτίου. Επιπλέον δράσεις θα πραγματοποιηθούν κατά την έναρξη της συνάντησης του ΝΑΤΟ στις 4 Απριλίου», ανέφερε η επιτροπή για την κινητοποίηση κατά του ΝΑΤΟ σε δελτίο Τύπου.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν άνθρωποι όλων των ηλικιών, διαφόρων εθνικοτήτων οι οποίοι θέλησαν να τραβήξουν την προσοχή και στη συνεχιζόμενη κρίση στη Βενεζουέλα.

​Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε πάρκο μπροστά από τον Λευκό Οίκο, κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Ενωμένοι να αντιταχθούμε στους ρατσιστικούς πολέμους του ΝΑΤΟ», «Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα», «Βόμβες του ΝΑΤΟ=Σκλαβιά στη Λιβύη», «Το ΝΑΤΟ σκότωσε ένα εκατομμύριο Ιρακινούς», «Τέλος στα εγκλήματα πολέμου του ΝΑΤΟ», «Οι αμερικανικές κυρώσεις προκάλεσαν την κρίση στη Βενεζουέλα», κ.α.

Ορισμένοι κρατούσαν μάλιστα σημαίες της Βενεζουέλας, του Ιράκ και της Λιβύης.

​Οι διαδηλωτές προγραμμάτιζαν πορείες από διάφορα σημεία, όπως τα γραφεία της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ.

Όπως ανέφερε η οργανωτική επιτροπή σε δελτίο Τύπου, η Παγκόσμια Τράπεζα χορηγεί δάνεια σε αναπτυσσόμενες χώρες που συχνά παγιδεύονται χρέη, καθιστώντας τις ευάλωτες σε απαιτήσεις του ΔΝΤ, το οποίο στη συνέχεια απαιτεί από αυτές τις χώρες και πρώην σοσιαλιστικές δημοκρατίες να κινηθούν προς τις «οικονομίες της αγοράς», δηλαδή ιδιωτικοποιήσεις, απορρύθμιση της βιομηχανίας, περικοπή συντάξεων και κοινωνικών παροχών.

«Η εκπλήρωση αυτών των αιτημάτων έχει καταστρέψει πολλές χώρες, υποβιβάζοντάς τις σε νεοαποικίες της Δύσης», ανέφερε ο αντιπολεμικός συνασπισμός.

​Σημείωνε επίσης ότι πλέον η Κολομβία είναι ο πρώτος «διεθνής εταίρος» του ΝΑΤΟ στη Νότια Αμερική. «Αυτό σημαίνει ότι το ΝΑΤΟ εμπλέκεται στην ανάπτυξη της στρατιωτικής ικανότητας της Κολομβίας σε μια εποχή που η Ουάσιγκτον προσπαθεί να ανατρέψει την κυβέρνηση της γειτονικής Βενεζουέλας», ανέφερε η επιτροπή.

Η σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Απριλίου, σηματοδοτώντας την 70η επέτειο της συμμαχίας.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το