Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σαρώνουν το νησιωτικό κράτος της Καραϊβικής τις τελευταίες αρκετές ημέρες, με τους συμμετέχοντες να κατηγορούν τους κυβερνώντες ότι είναι προστατευόμενοι της Ουάσιγκτον.

Διαδηλωτές στην Αϊτή διαμαρτύρονται κατά της συμμαχίας με τις ΗΠΑ και στρέφονται στην Μόσχα, το Καράκας και το Πεκίνο για βοήθεια στην επίλυση της κρίσης στη χώρα της Καραϊβικής, μεταδίδει η Journals de Montreal.

​«Θέλουμε να διακηρύξουμε τον πλήρη διαχωρισμό μας με τις ΗΠΑ, είμαστε μπουχτισμένοι με την αμερικανική κατοχή, δεν μπορούμε να την ανεχτούμε πλέον» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ηγέτης της ομάδας των διαδηλωτών Bronson.

Σύμφωνα με ΜΜΕ, οι διαδηλωτές στο Πορτ-ο-Πρενς, την πρωτεύουσα της χώρας, έχουν κηρύξει τον πρόεδρο της χώρας Τζοβενέλ Μόιζε και τον πρώην επικεφαλής της χώρας Μισέλ Μαρτέλι «μαριονέτες της Ουάσιγκτον». Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, οι κάτοικοι έκαψαν αμερικανική σημαία. Η αστυνομία επενέβη με τη χρήση χημικών.

​Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με διαδηλώσεις από τις αρχές της εβδομάδες, με τους συμμετέχοντες να ζητούν την απομάκρυνση του προέδρου εξαιτίας της ανικανότητάς του να ικανοποιήσει βασικές ανάγκες του λαού.

Σε μερικές περιοχές της χώρας οι διαμαρτυρίες έχουν γίνει βίαιες προκαλώντας τον θάνατο επτά ατόμων.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το