Έχει κλείσει ήδη ένας μήνας κινητοποιήσεων στη Χιλή ενάντια στα μέτρα λιτότητας που σχεδίαζε η κυβέρνηση της χώρας. Η ένταση παραμένει υψηλή, ενώ αυτό το διάστημα 23 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, με τους φόβους πως ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί, να είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

Οι διαδηλωτές κατεβαίνουν στους δρόμους με όποιο μέσο διαθέτουν, αλλά κάποιοι ξεχωρίζουν, όντας πιο ευφάνταστοι. Ένας από αυτούς έκανε την εμφάνισή του με μία ρακέτα στα χέρια και άρχισε να παίζει το… δικό του τένις με τα δακρυγόνα και τις χειροβομβίδες κρότου-λάμψης που εκτόξευαν οι Αρχές προς την πλευρά τους, ενώ έκανε και σερβίς, με στόχο να πετάξει κάποια αντικείμενα προς την πλευρά των αστυνομικών.

Πέρα από το όποιο αστείο της υπόθεσης, για τον τρόπο με τον οποίο ο συγκεκριμένος πολίτης εκτελεί αυτό που θεωρεί καθήκον του, αξίζει να σημειώσουμε ότι το εύρημα αυτό δεν αποτελεί πρωτοτυπία του συγκεκριμένου διαδηλωτή. Χρησιμοποιήθηκε και πέρσι κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στη Γαλλία, αλλά και στην Παλαιστίνη. 

Και εκεί οι διαδηλωτές χρησιμοποίησαν τις ρακέτες παραλίας ή τις ρακέτες τένις για να αποκρούσουν και να επιστρέψουν τα δακρυγόνα που τους έριχναν οι αρχές ασφαλείας (στη Γαλλία) και ο ισραηλινός στρατός (στην Παλαιστίνη).

Δείτε τα βίντεο:

πηγή: newsbeast, sputnik

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το