Κοινή διακήρυξη για καταδίκη της άμεσης επέμβασης του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στη Βενεζουέλα από μαοϊκά κόμματα και οργανώσεις της Λατινικής Αμερικής *

Απευθυνόμαστε στη δική μας κοινωνική τάξη, στο διεθνές προλεταριάτο και στους λαούς όλου του κόσμου για να καταδικάσουμε, να συντρίψουμε, να σημαδέψουμε με φωτιά και να απορρίψουμε με βαθύ αίσθημα ταξικού μίσους την άμεση και ξεδιάντροπη επέμβαση του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, της μοναδικής ηγεμονικής υπερδύναμης, του βασικού παγκόσμιου αντεπαναστατικού χωροφύλακα και κυριότερου εχθρού των λαών του κόσμου, ενάντια στο έθνος και το λαό της Βενεζουέλας.

Με αυτή την καινούρια άμεση επέμβαση, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός προχωρά σε πραξικόπημα προκειμένου να επιβάλει μια κυβέρνηση ανδρείκελων στη Βενεζουέλα. Πρόκειται για σχέδιο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού το οποίο σκηνοθετείται με την αυτοδιακήρυξη ως μεταβατικού προέδρου του ανδρείκελου τους, Χουάν Γκουαϊδό, προέδρου της ανασταλείσας Νομοθετικής Συνέλευσης, ο οποίος αναγνωρίστηκε αμέσως από την αρχιαντιδραστική και γενοκτονική διακυβέρνηση των Τραμπ-Πένς ως «νόμιμος» πρόεδρος της χώρας, με ταυτόχρονη αποστολή τελεσιγράφου προς την εν ενεργεία κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο ώστε να παραδώσει την εξουσία στην κυβέρνηση των ανδρεικέλων. Απειλώντας την ότι σε περίπτωση που αυτή δεν υποταχθεί στα ιμπεριαλιστικά τελεσίγραφα θα χρησιμοποιηθεί όλη η ισχύς και η βία της υπερδύναμης. Με άλλα λόγια, απαιτούν τη συνθηκολόγηση του καταπιεσμένου έθνους διαφορετικά απειλούν με την ιμπεριαλιστική επιδρομή, με όποιον τρόπο και αν πραγματοποιηθεί αυτή.

Αυτή η άμεση επέμβαση του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, υπό την ηγεσία των Τραμπ-Πένς, με στόχο την αντικατάσταση της κυβέρνησης της Βενεζουέλας με ένα από τα ανδρείκελα των Αμερικάνων, θα έχει ως συνέπεια την αλλαγή της κατάστασης της Βενεζουέλας από ημιαποικιακό καθεστώς σε καθαρή αποικία. Οι συγκεκριμένοι ιμπεριαλιστές, ενεργώντας με πρόσχημα την πάλη κατά της «δικτατορίας» και την εγκαθίδρυση της «δημοκρατίας» και της «ελευθερίας», επιδιώκουν να υποτάξουν τον βενεζουελάνικο λαό στην αποικιακή δουλεία. Αυτό συνιστά την πιο οφθαλμοφανή ατίμωση, παρέμβαση, έλεγχο και επιθετικότητα των Ηνωμένων Πολιτειών ενάντια σε ένα καταπιεσμένο έθνος του Τρίτου Κόσμου, καθώς παραβιάζουν την εθνική ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εθνική αξιοπρέπεια της χώρας, αλλά ακόμη και την ίδια τη διεθνή έννομη τάξη που αποτελεί έκφραση της παγκόσμιας ηγεμονίας τους, του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ και του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, κ.λπ.

Ο ιμπεριαλισμός έχει την ευχέρεια να ενεργεί με τόσο θρασύ και ξεδιάντροπο τρόπο ενάντια σε μια τυπικώς ανεξάρτητη χώρα, χάρη στη θέση του ως μοναδικής ηγεμονικής υπερδύναμης και παγκόσμιου χωροφύλακα, επειδή αποτελεί την κυριότερη ιμπεριαλιστική δύναμη που ασκεί την ημιαποικιακή κυριαρχία του στη Βενεζουέλα, όπως και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, της κύριας βάσης της επικράτησής του στον πλανήτη (καθώς πρόκειται για την πίσω αυλή του). Μια κατάσταση που πήρε διαστάσεις στη διάρκεια όλης της περιόδου του σημερινού καθεστώτος των Τσάβες-Μαδούρο οι οποίοι, ως εκπρόσωποι της γραφειοκρατικής αστικής τάξης της χώρας τους, και παρά τις διακηρύξεις τους και τις δευτερεύουσες αντιθέσεις τους με τις διαδοχικές κυβερνήσεις των ΗΠΑ, οδήγησαν τη χώρα σε ολοένα και μεγαλύτερη υποταγή στην οικονομική κυριαρχία του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού: μέσω του κυριότερου και σχεδόν μοναδικού εξαγωγικού προϊόντος, του πετρελαίου, που συνδέθηκε με τις άμεσες επενδύσεις στο εξωτερικό βαθαίνοντας με τον τρόπο αυτό την οικονομική εξάρτηση από την Γουόλ Στριτ. Επιπλέον, άνοιξαν ακόμη περισσότερο τις πύλες της χώρας για διείσδυση άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων δίχως να έλθουν σε ρήξη με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, επιδιώκοντας έτσι να «πατήσουν σε δύο βάρκες». Πέτυχαν έτσι την ενίσχυση των ερίδων των ιμπεριαλιστών για την εκμετάλλευση της χώρας, μετατρέποντας όλο και περισσότερο τη Βενεζουέλα σε πεδίο λυσσαλέας μάχης στο πλαίσιο του ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού.

Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, προβάλλει η αναγκαιότητα υλοποίησης της νεοδημοκρατικής επαναστατικής ανατροπής που θα θέσει τέρμα στην κυριαρχία του ιμπεριαλισμού, του ημιφεουδαρχικού καθεστώτος και του γραφειοκρατικού καπιταλισμού, με άλλα λόγια, που θα γκρεμίσει τα τρία βουνά που καταπιέζουν το λαό, μέσω του λαϊκού πολέμου τον οποίο θα καθοδηγεί το προλεταριάτο μέσω του μαχόμενου κομμουνιστικού μαρξιστικού-λενινιστικού-μαοϊκού κόμματος.

Το σημερινό καθεστώς στη Βενεζουέλα εγκαθιδρύθηκε στις 2 Φλεβάρη του 1999, πατώντας στον αγώνα των μαζών κατά της λεγόμενης ιδιωτικοποίησης και των «οικονομικών πακέτων» που προσπάθησαν να επιβάλουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις των κομπραδόρικων ιθυνουσών τάξεων. Η οργή των μαζών, που εκφράστηκε το 1989 με το «Caracazo» (εξέγερση στο Καράκας) σάρωσε τότε τις προσδοκίες των ξεπουλημένων ιθυνουσών τάξεων, που συνδέονταν κυρίως με τις ΗΠΑ, να αντλήσουν όλα τα οφέλη που επί δεκαετίες είχε συσσωρεύσει το τσιφλικάδικο γραφειοκρατικό κράτος.

Και τώρα, με το βάθεμα της κρίσης στη χώρα, οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές και οι λακέδες που βρίσκονται στην υπηρεσία τους έκριναν πως έφθασε η στιγμή, με την επιβολή μιας κυβέρνησης ανδρείκελων, να ιδιοποιηθούν ακόμη πιο πολύ τις τεράστιες πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, βάζοντας πρώτα απ’ όλα στο στόχαστρο τα πετρελαϊκά αποθέματα της Βενεζουέλας, τα μεγαλύτερα στον κόσμο, και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που προσφέρει η συγκεκριμένη χώρα για εκμετάλλευση από μεριάς του ιμπεριαλιστικού χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, όλα βεβαίως προς όφελος της αμερικάνικης χρηματοοικονομικής ολιγαρχίας και σε βάρος των ιμπεριαλιστών ανταγωνιστών της. Εγκαθιδρύοντας το δικό τους καθεστώς αποικιακής δουλείας μέσω μιας κυβέρνησης ανδρεικέλων, οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές θα παύσουν να μοιράζονται με διάφορες άλλες ιμπεριαλιστικές χώρες τη μονοπωλιακή οικονομική εξάρτηση επί της Βενεζουέλας (ημιαποικιακός χαρακτήρας) και θα επιβάλουν τη δική τους, αποκλειστική μονοπωλιακή οικονομική εξάρτηση στη χώρα (καθαρά αποικιακός χαρακτήρας).
Όπως πάντα, ο λαός είναι αυτός που καλείται να υπερασπιστεί τη χώρα. Ο λαός της Βενεζουέλας οφείλει να κινητοποιηθεί μαζικά προκειμένου να απομακρύνει τον κίνδυνο της συνθηκολόγησης που εκφράστηκε από πλευράς των εκπροσώπων της κυβέρνησης Μαδούρο, με την τάση τους να έλθουν σε συμβιβασμό με τον ιμπεριαλισμό, μια τάση που εκφράστηκε ανοιχτά ή καλυμμένα από όσους φοβούνται την ισχύ του ιμπεριαλισμού και, επομένως, προβάλλουν την αναπόφευκτη υποταγή του έθνους, καθώς δεν πιστεύουν στη δύναμη του λαού και στην αλληλεγγύη των λαών του κόσμου.

Κατά τη γνώμη των επαναστατών, ο ιμπεριαλισμός είναι ένας γίγαντας με πήλινα πόδια, μια χάρτινη τίγρη, και δεν είναι τα όπλα αλλά ο άνθρωπος, η δύναμη των λαϊκών μαζών, που παίζουν τον καθοριστικό ρόλο. Κάποιοι άλλοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους για ξεπέρασμα του κινδύνου αποικιοκρατικής υποταγής στην εξωτερική βοήθεια της άλλης υπερδύναμης, της Ρωσίας (του ισχνού σκύλου) ή των Κινέζων σοσιαλιμπεριαλιστών, μέσω της αποστολής οικονομικής ενίσχυσης, οπλισμού κ.λπ., ή μέσω της διπλωματικής διαμεσολάβησης. Στην τελευταία αυτή περίπτωση, είναι διότι αμφιβάλλουν ότι ο εχθρός πράγματι θα επιτεθεί: ορισμένοι το θεωρούν ως ενδεχόμενο, άλλοι δηλώνουν πως δεν θα το πράξει με κανένα τρόπο.

Από την πλευρά τους, οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές δηλώνουν μέσω των εκπροσώπων τους ότι η πολιτική των ΗΠΑ έναντι της Βενεζουέλας έχει παγιωθεί οριστικά. Όσοι φαντάζονται πως ένας συμβιβασμός με τις ΗΠΑ είναι εφικτός δίχως αυτό να συνεπάγεται τη συνθηκολόγηση της κυβέρνησης της χώρας και την παράδοση της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας της Βενεζουέλας, ζουν με αυταπάτες. Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ, Μπόλτον, ανέδειξε ότι κινητοποιούνται στρατεύματα για απευθείας στρατιωτική επιδρομή: «Στέλνουμε πέντε χιλιάδες στρατιώτες στην Κολομβία». Πέραν τούτου, όπως συμβαίνει και με τους πολέμους στη Μέση Ανατολή, οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις συμπράττουν και ανταγωνίζονται τους Αμερικάνους ώστε να πετύχουν τη συνθηκολόγηση του Μαδούρο. Η γερμανική κυβέρνηση απαίτησε την άμεση διεξαγωγή «ελεύθερων και δίκαιων» εκλογών και δήλωσε πρόθυμη να αναγνωρίσει προς στιγμήν τον Γκουαϊδό ως μεταβατικό αρχηγό του κράτους σε περίπτωση που δεν προκηρυχθούν εκλογές. Την ίδια θέση εξέφρασαν η Αγγλία, η Γαλλία, η Ισπανία και άλλοι.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας πρέπει να απορρίψει τη συνθηκολόγηση και να παραμερίσει κάθε μορφής συμβιβαστική πολιτική, καθώς η πολιτική κατάσταση εισήλθε στο στάδιο προετοιμασίας της εθνικής αντίστασης ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση. Πρέπει να δεχθεί την πρόκληση και να κινητοποιήσει και να οπλίσει το λαό, όπως και τις ένοπλες δυνάμεις, προκειμένου να διαφυλαχθεί η εθνική ανεξαρτησία, η εθνική κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα, προχωρώντας σε έναν σκληρό αγώνα εθνικής αντίστασης κατά της ξένης επιδρομής.

Η κυβέρνηση Μαδούρο, επιδεικνύοντας πολιτική εθελοτυφλία, καθυστέρησε να παραδεχθεί το γεγονός ότι αντιμετώπιζε ένα πραξικόπημα μεθοδευμένο από τους ιμπεριαλιστές μέσω των λακέδων τους, προσπαθώντας να καταλογίσει τη βασική ευθύνη στην «αντιπολίτευση» σαν να επρόκειτο για εσωτερική υπόθεση. Με άλλα λόγια υπέδειξε τους υπαλλήλους και όχι στον αυτοκράτορα. Προτού προχωρήσει η κυβέρνηση Τραμπ στην επιβολή της κυβέρνησης των ανδρεικέλων με την αναγνώριση του Γκουαϊδό ως «μεταβατικού προέδρου», ο Μαδούρο εξήγγειλε τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με τις ΗΠΑ, όμως δεν εννοούσε μια ρήξη με τις ΗΠΑ αλλά «μονάχα με την κυβέρνησή τους». Ο Μαδούρο δεν οργάνωσε την κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του έθνους προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επίθεση του ιμπεριαλισμού, δηλαδή την κινητοποίηση των στρατιωτικών δυνάμεων και των λαϊκών μαζών, ούτε εφάρμοσε αμέσως κυρώσεις κατά των λακέδων που διέπραξαν κάθε είδους εγκλήματα ενάντια στο βενεζουελάνικο λαό υπηρετώντας τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.

Παρά τις αλλαγές στην εσωτερική και την εξωτερική κατάσταση που επέφερε η απευθείας ιμπεριαλιστική επιδρομή, ο Μαδούρο εξακολουθεί να ελίσσεται χωρίς ενεργητικότητα, πνεύμα αποφασιστικότητας και ακεραιότητα, κάνοντας λόγο για «διάλογο», για «ειρήνη». Σε παρόμοιες καταστάσεις, παρ’ ότι αντιμετώπιζαν τους ίδιους ταξικούς περιορισμούς με τον Μαδούρο, κάποιο άλλοι τόλμησαν να επιλέξουν τον δρόμο της αντίστασης.

Το προλεταριάτο και ο λαός έχουν καθήκον να θέσουν τέρμα σε όλα τα κούφια λόγια που εμποδίζουν τη σφοδρότερη απόρριψη του τελεσίγραφου των ιμπεριαλιστών και την ενδεδειγμένη προετοιμασία για την αντίσταση, ώστε να αντιταχθούν στη στρατιωτική επίθεση με τον ανίκητο αντιστασιακό πόλεμο ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.

Το προλεταριάτο και ο λαός της Βενεζουέλας, όπως πάντα μαχητικοί, ξεσηκώνονται με βαθύ πατριωτικό αίσθημα και απύθμενο μίσος για τον ιμπεριαλισμό και όλους τους λακέδες του εντός και εκτός της χώρας, απαιτώντας από την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο να απορρίψει τη συνθηκολόγηση, να ανταποκριθεί στο καθήκον της και να εγκαταλείψει κάθε προσδοκία ότι οι ΗΠΑ θα παραιτηθούν από το εξελισσόμενο σχέδιό τους προβαίνοντας σε διάλογο με τους λακέδες ή συνάπτοντας διπλωματικές συμφωνίες με τους ιμπεριαλιστές.

Το προλεταριάτο της Βενεζουέλας, τα πιο προχωρημένα τμήματά του – οι μαοϊκοί – επωμίζονται το καθήκον να ρίξουν το σύνθημα για συγκρότηση ενός πλατιού εθνικού αντιιμπεριαλιστικού μετώπου, να συμβαδίσουν με τους εργάτες, τους αγρότες, τους μικροαστούς, την εθνική αστική τάξη και τα μέλη όλων των άλλων τάξεων που έχουν τη διάθεση να αντιμετωπίσουν τους ιμπεριαλιστές επιδρομείς και τους λακέδες τους. Από το μέτωπο αυτό θα εξαιρεθεί μόνο μια χούφτα προδοτών. Είναι αναγκαίο να προωθήσει δραστήρια τον γενικευμένο εξοπλισμό του λαού στην ύπαιθρο και στις πόλεις προκειμένου να προετοιμαστεί ένας ευρύς πόλεμος αντίστασης υπό μορφή ένοπλου αγώνα, παλεύοντας για να τον καθοδηγήσει και, κατά την εξέλιξη του αγώνα των μαζών, να συγκροτήσει το κομμουνιστικό του κόμμα, ως μαχόμενο κομμουνιστικό μαρξιστικό-λενινιστικό-μαοϊκό κόμμα, ώστε να μετατρέψει τον ένοπλο αντιστασιακό αγώνα σε λαϊκό εθνικοαπελευθερωτικό πόλεμο. Οι μαοϊκοί έχουν το καθήκον να προετοιμάσουν την εφαρμογή ενός μαζικού ανταρτοπόλεμου που θα έχει την ύπαιθρο ως κύριο πεδίο μάχης και τις πόλεις ως αναγκαστικό συμπλήρωμα.

Καθήκον του προλεταριάτου είναι να συστρατευθεί με όλους όσοι δεν επιθυμούν να υποδουλωθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες, με όλους όσοι τάσσονται υπέρ της κατάκτησης της αληθινής ανεξαρτησίας, κυριαρχίας και εθνικής αξιοπρέπειας της χώρας, με όλους όσοι αρνούνται να υποταχθούν στην ατίμωση, την παρέμβαση, τον έλεγχο και την επιθετικότητα των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών. Μαζί με όλους αυτούς, είναι αναγκαίο να ενωθούμε και να κινητοποιηθούμε ενάντια στις προσδοκίες για συμφιλίωση και ειρήνη ή για να δοθεί προτεραιότητα στις διαπραγματεύσεις προτού ενεργήσουμε αποφασιστικά για να συντρίψουμε την επίθεση των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών που εξελίχθηκε στιγμιαία με τη μορφή πραξικοπήματος.

Οι μαοϊκοί, ως εκπρόσωποι του προλεταριάτου και της αναδυόμενης πρωτοπορίας του, έχουν με βάση την αρχή της ανεξαρτησίας και της αυτοδιάθεσης την υποχρέωση να προωθούν την ενότητα και πάλη με τις άλλες δυνάμεις που συναποτελούν τον λαό στο πλαίσιο της σημερινής πολιτικής συγκυρίας, όπου αναδεικνύεται ως κύρια η αντίθεση του ιμπεριαλισμού με τα έθνη. Είναι αναγκαία η απαίτηση για συνειδητό προχώρημα της μεταρρύθμισης του συστήματος που διέπει το στρατό και το πολιτικό σύστημα, με επέκταση της δημοκρατίας, ανάπτυξη του ανεξάρτητου κινήματος των μαζών, ενδυνάμωση της παιδείας για εθνική άμυνα, καταστολή των λακέδων και άλλων συνεργατών, ανάπτυξη της πολεμικής βιομηχανίας και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του λαού.

Προβάλλει ως άκρως σημαντική η χάραξη του προγράμματος αντίστασης, που στις σημερινές συνθήκες πρέπει να λάβει παρατεταμένο χαρακτήρα. Ο αντιστασιακός πόλεμος του λαού πρέπει να αποσκοπεί στην οικοδόμηση μιας γνήσιας Επαναστατικής Εξουσίας (της Νέας Εξουσίας) και όχι στα κακέκτυπα σοσιαλισμού του 21ου αιώνα που τόση απογοήτευση προκάλεσαν στο λαό. Προκειμένου να διαφυλάξουν την εθνική ανεξαρτησία και την εθνική κυριαρχία, οι λαοί της Λατινικής Αμερικής έχουν επιτακτικό καθήκον να ξεκινήσουν έναν αγώνα αντεπίθεσης κατά του επιθετικού και γενοκτόνου αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, του κυριότερου εχθρού των λαών του κόσμου.

Η άμεση επέμβαση του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, που ξεκίνησε σαν ένα πραξικόπημα συνοδευόμενο από επιχειρήσεις ανάταξης δυνάμεων και περικύκλωσης με σκοπό να οδηγήσουν την κυβέρνηση Μαδούρο σε συνθηκολόγηση και να υποτάξουν το έθνος, δεν πρόκειται να σταματήσει ενόσω δε επιτυγχάνει τους στόχους της. Θα κλιμακώνεται σε όλα τα πεδία μέχρις ότου πετύχει τους στόχους της, και γι’ αυτό προκαλεί ένα νέο κύμα αντίστασης ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό στους κόλπους των λαών της Λατινικής Αμερικής και ολόκληρου του κόσμου.

Τα συνυπογράφοντα κόμματα και οργανώσεις οφείλουν να αναλάβουν το ρόλο να δώσουν οργανωτική έκφραση στο καινούριο αυτό αντιιμπεριαλιστικό κύμα, αγωνιζόμενοι κατά του ιμπεριαλισμού και των υπηρετών και λακέδων του σε κάθε χώρα. Πρέπει να αναπτύξουμε μια πλατιά και σθεναρή παγκόσμια εκστρατεία υποστήριξης του Βενεζουελάνικου λαού ενάντια στην αμερικάνικη ιμπεριαλιστική επιδρομή.

Ηρωικέ λαέ της Βενεζουέλας, δεν είσαι μόνος σου στον αγώνα σου. Το προλεταριάτο και οι καταπιεζόμενοι λαοί όλου του κόσμου βρίσκονται ενωμένοι με τον λαό της Βενεζουέλας. Έχεις την υποστήριξη του προλεταριάτου των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά, του προλεταριάτου των ιμπεριαλιστικών χωρών της Ευρώπης και της Ασίας και όλων των λαών της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας και της Αφρικής, έχεις την υποστήριξη των λαών όλου του κόσμου.
Μπροστά στην απευθείας επιδρομή του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού κατά της Βενεζουέλας και των λαών της Λατινικής Αμερικής, επωμίζονται οι λαοί μας το καθήκον να προχωρήσουν σε επαναστατικό ξεσηκωμό και να αντιτάξουν περισσότερο Λαϊκό Πόλεμο στον επιθετικό ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Η Βενεζουέλα και όλη η Λατινική Αμερική θα είναι ο τάφος των αμερικάνικων ιμπεριαλιστικών ορδών!

Λαέ της Βενεζουέλας, απόρριψε τις αυταπάτες και προετοιμάσου για την αντίσταση!

Ο ιμπεριαλισμός και όλοι οι αντιδραστικοί είναι χάρτινες τίγρεις!

Ο αγώνας των λαών του κόσμου ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό θα νικήσει!

Υπογράφοντες:

  • Κομμουνιστικό Κόμμα του Εκουαδόρ – Κόκκινος Ήλιος
  • Λαϊκό Κίνημα του Περού (Επιτροπή Ανασυγκρότησης)
  • Κομμουνιστικό Κόμμα της Βραζιλίας (Κόκκινη Πτέρυγα)
  • Κόκκινη Πτέρυγα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Χιλής
  • Μαοϊκή Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κολομβίας


Υποστηρικτές:

  • Επιτροπή για την Οικοδόμηση του Μαοϊκού Κομμουνιστικού Κόμματος της Γαλικίας
  • Επιτροπή Κόκκινη Σημαία (Γερμανία)
  • Μαοϊκό Κομμουνιστικό Κόμμα – Ιταλία
  • Επαναστατικός Πυρήνας για την ανασυγκρότηση του ΚΚ Μεξικού
  • Επιτροπές για την ίδρυση του (Μαοϊκού) ΚΚ Αυστρίας
  • Μαοϊκό Κομμουνιστικό Κόμμα ( Γαλλία)

* Εκτενή αποσπάσματα ανακοίνωσης που κυκλοφόρησε στα ισπανικά, αγγλικά , πορτογαλικά και γερμανικά με ημερομηνία 16 Φεβρουαρίου 2019. Η μετάφραση για τις Αντιγειτονιές έγινε από το πορτογαλικό κείμενο. Πάρθηκε από την ηλεκτρονική τοποθεσία serviraopovo.wordpress.com/2019/02/19/declaracao-conjunta-em-condenacao-a-intervencao-direta-do-imperialismo-ianque-na-venezuela-partidos-e-organizacoes-maoistas-2019.

Η αναδημοσίευση γίνεται για πληρέστερη ενημέρωση αναφορικά με τις απόψεις και θέσεις διεθνώς γύρω από τις εξελίξεις στην Βενεζουέλα και σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει υιοθέτηση όλων όσων διατυπώνονται στα κείμενα που αναδημοσιεύονται.

Πηγή: antigeitonies3.blogspot.com

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το