Μία όμορφη μέρα του 2014, η 26χρονη Κρυσταλλία ανακοίνωνε στον οίκο ευγηρίας, όπου εργαζόταν ως νοσηλεύτρια, ότι είναι έγκυος. Η εργοδοσία τής έκανε “δώρο” μία εβδομαδιαία άδεια, η διάρκεια της οποίας διπλασιάστηκε τηλεφωνικά. Εν τέλει, η ίδια αναγκάστηκε να περάσει από τον χώρο εργασίας της, όπου ενημερώθηκε ότι έχει απολυθεί.

Εκείνη απάντησε ότι η απόλυση λόγω εγκυμοσύνης είναι παράνομη, ζήτησε και την υποστήριξη της Επιθεώρησης Εργασίας, η οποία επιβεβαίωσε στην εργοδοσία πως η πράξη της ήταν παράνομη και όφειλε να ξαναπροσλάβει την κοπέλα.

Η μη συμμόρφωση της εργοδοσίας ανάγκασε την κοπέλα να κινηθεί μέσω της δικαστικής οδού, ο τελικός προορισμός της οποίας γνωστοποιήθηκε σήμερα.

Με βάση την απόφαση του δικαστηρίου, η εργοδοσία είχε κάθε λόγο να απολύσει την Κρυσταλλία αμέσως μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της, επειδή “δεν ήταν καλή στη δουλειά της”. Δε δίστασε, μάλιστα, να επιβάλει πρόστιμο €200 στην κοπέλα για την πληρωμή των δικαστικών εξόδων.

Σοκαριστικό; Σίγουρα όχι για οποιαδήποτε νεαρή κοπέλα έχει περάσει από επαγγελματική συνέντευξη τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, όπου οι ερωτήσεις “σκοπεύετε να παντρευτείτε” και “βλέπετε να γίνεστε μητέρα;” και τα σχόλια τύπου “ευτυχώς που είσαι άγαμη” καταλαμβάνουν περισσότερο χρόνο από ουσιώδεις συζητήσεις επί δεξιοτήτων και αρμοδιοτήτων.

Πηγή: thethreemooges.blogspot.com

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το