Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι)

Διαμαρτυρία ενάντια στη συμμετοχή της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. στην κατασκευή και  λειτουργία τραμ στην Ιερουσαλήμ

Δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στη συμμετοχή της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. (εταιρία που περιλαμβάνει ΗΣΑΠ, Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας και ΤΡΑΜ Α.Ε.) σε κοινοπρακτικό σχήμα που διεκδικεί τη χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση της “Green Line” Light Rail Track για την πόλη της Ιερουσαλήμ. H γραμμή αυτή θα περνάει από κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και σημεία ισραηλινών εποικισμών, εντείνοντας τον διωγμό των Παλαιστινίων. Δεν πρόκειται για απλό συγκοινωνιακό έργο, αλλά αναπόσπαστο και κομβικό μέρος της προσπάθειας προσάρτησης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Αποτελεί ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ της ευρύτερης στρατηγικής συνεργασίας (εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, ΑΟΖ, κοινά στρατιωτικά γυμνάσια και πολεμικές ασκήσεις), με το κράτος του Ισραήλ. Είναι πράξη παροχής πολιτικής κάλυψης, αυτή τη φορά με τη συμμετοχή-στήριξη του Σπίρτζη.                                                                                               

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των Παλαιστινίων για Γη, Ελευθερία και Αξιοπρέπεια, απέναντι στον πολυετή πόλεμο που διεξάγει το κράτος του Ισραήλ εναντίον τους.                           

Οι συγκοινωνίες πρέπει να καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζόμενων και των μη εχόντων λαϊκών στρωμάτων, τα οποία έχουν εξουθενωθεί οικονομικά από τα διαρκή μνημόνια. Η επέκταση του κεφαλαίου με την τακτική των επιθετικών επενδύσεων, δεν είναι σε αυτή την κατεύθυνση. Tα ΜΜΜ, ακόμα περισσότερο, δεν μπορούν να εξυπηρετούν γεωπολιτικά συμφέροντα στο πλαίσιο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή. Ειδικότερα στο πλαίσιο συνεργασίας ελληνικού και ισραηλινού κράτους, ξεπλένοντας εγκληματικές και δολοφονικές πολιτικές που έχουν στόχο τον πλήρη αφανισμό ενός ολόκληρου λαού, που συνεχίζει να αντιστέκεται με αξιοπρέπεια, αυταπάρνηση και τεράστιο κόστος. Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, οι εκμεταλλευόμενοι και οι καταπιεσμένοι αυτού του κόσμου δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Η διεθνιστική ταξική αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, ενάντια στον πόλεμο, τον φασισμό και τον εθνικισμό, ενάντια στους σχεδιασμούς κρατών και συνασπισμών κρατών, του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου.

Καλούμε σε εκδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό το Σάββατο 30 Μάρτη στις 12.00 στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών  (Αναστάσεως 2, μετρό Εθν. Άμυνα).

Απαιτούμε από το Ελληνικό κράτος να σταματήσει τις ενέργειες για συμμετοχή στην κατασκευή τραμ στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη, όπως και κάθε άλλη ενέργεια, που νομιμοποιεί και αναγνωρίζει τις παράνομες ενέργειες του Ισραήλ στην κατεχόμενη Παλαιστίνη.

    NIKH ΣΤON ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το