Ο Αλέξης Τσίπρας και η Ευρώπη
Διαπρύσιος κήρυκας και εξαπτέρυγο της Ευρώπης θέλησε ν’ αναδειχθεί ο Α.Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Ευρωβουλή.
Αξιοποιώντας την άνοδο της νεοφασιστικής ακροδεξιάς στις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, ο Α.Τσίπρας εμφανίστηκε με την αρχαγγελική ρομφαία του βαθιού Ευρωπαίου. Χωρίς να προτείνει τίποτα το συγκεκριμένο -ακόμα και για τον αστικό τεχνοκρατισμό- βούτηξε στα θολά νερά της ηθικολογίας μιλώντας γενικά για την «αλληλεγγύη» και τις «ευρωπαϊκές αξίες», δηλαδή κλέβοντας σκονάκια απ’ τον Πρ.Παυλόπουλο, ο οποίος έχει αναδειχθεί σ’ ευρωπαϊκό αδιαμφισβήτητο στύλο. Από την άλλη, η εγχώρια δεξιά μητσοτακική ρητορική εγκαλεί τον Α.Τσίπρα για όψιμη μεταμφίεση. Έχει ένα δίκιο και δέκα άδικα. Είναι αλήθεια ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε τη γοητεία του Τραμπ, της Μέρκελ, του Γιούνκερ, ακόμα και του… Νετανιάχου και «γλύφει όπου έφτυνε». Αλλά είναι δέκα φορές αλήθεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε και έχει στο βαθύ DNA του τον ευρωπαϊσμό και την υποταγή στους κυρίαρχους της ΕΕ. Όταν οι «Φαναριώτες» του ευρωκομμουνισμού ερωτοτροπούσαν με την Ευρώπη και τα «φώτα» της, οι κατσαπλιάδες της ΕΡΕ-ΝΔ,κλπ, έκαναν πολιτικές ασκήσεις αλά Μαυρογιαλούρο.
Ο Α.Τσίπρας είναι με την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την Frontex, το Ισραήλ, τις πολυεθνικές και τον ιμπεριαλισμό. Ναι! Είναι αυτό που λέει, που δείχνει, που κάνει και σε κάθε περίπτωση είναι πολύ πιο Ευρωπαίος από τον Όρμπαν και τον Σαλβίνι.
Αυτό είναι άλλωστε και το σημείο για το οποίο τον στηλιτεύει η πραγματική αριστερά. Ο Α.Τσίπρας ευρωπαίος είναι και φαίνεται, αριστερός ούτε είναι ούτε φαίνεται.

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το