Το βίντεο που η καθαρίστρια δέχεται απρόκλητο χτύπημα στο κεφάλι από τον άνδρα των ΥΜΕΤ με το «ενισχυμένο» γάντι, έγινε τότε πρωτοσέλιδο στον διεθνή τύπο.

Διατάχθηκε ΕΔΕ και ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Η διαθεσιμότητα του θρασύδειλου αστυνομικού έγινε αιτία για την εκδικητική και βίαιη δράση και άλλου αστυνομικού, του Τσοκαναρίδη, που τραυμάτισε σοβαρά την καθαρίστρια Λίτσα Αλεξάκη και συνέλαβε αναίτια την καθαρίστρια Βάσω Γκόβα. Ο Τσοκαναρίδης πρόσφατα, στις 4 Απριλίου 2019, τιμωρήθηκε με 8μηνη φυλάκιση. Ήταν μια σημαντική δικαίωση των αγωνιστριών καθαριστριών και του κινήματος που πάλεψε για την τιμωρία της αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Στο μεταξύ, σε μια από τις δίκες αντιπερισπασμού των αστυνομικών, δύο μέρες αργότερα, στις 15 Mαΐου δικάζεται η Φωτεινή Nικηταρά και δύο αλληλέγγυοι με την κατηγορία ότι… έδειραν μια ολόκληρη αστυνομική διμοιρία!

Την παραδειγματική καταδίκη του αστυνομικού που τραυμάτισε τη Φωτεινή Νικηταρά και την απομάκρυνσή του από την ΕΛΑΣ απαιτεί η Πρωτοβουλία για τη δικαίωση των Αγωνιζόμενων Καθαριστριών, θωρώντας ότι η ατιμωρησία «θα αποθρασύνει την κρατική βία και καταστολή πάνω σε κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας και θα αποτελεί σοβαρό πλήγμα κατά του εργατικού κινήματος».

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης καλεί σε συγκέντρωση στα Δικαστήρια της Ευελπίδων σήμερα το πρωί (κτήριο 2 αίθουσα 3, αριθμός πινακίου 5).

Δείτε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το