Με τη δυναμική τους κινητοποίηση την Τρίτη 2 Οκτώβρη, που πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα, οι μαθητές από Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ καθώς και από το Μουσικό Σχολείο έδειξαν ότι κάθε άλλο παρά μόνο κανονικότητα όπως θέλει να πείσει η κυβέρνηση δεν επικρατεί στα σχολεία τους.

Με τα συνθήματά τους να ηχούν έξω από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον διευθυντή, για να καταθέσουν τα προβλήματά τους:

Ελλείψεις σε καθηγητές τόσο γενικής όσο και κατεύθυνσης, σε καθηγητές μουσικής στο μουσικό σχολείο, αλλά και με σοβαρές ελλείψεις σε εξοπλισμό σε ειδικότητες των ΕΠΑΛ κάνουν την καθημερινότητα εκρηκτική και τη διεξαγωγή των μαθημάτων τους αδύνατη. Εξέφρασαν την έλλειψη ενημέρωσης από καθηγητές και διευθυντές στα σχολεία τους σε σχέση με το Νέο Λύκειο και το εξεταστικό που θέλει να φέρει η κυβέρνηση και το υπουργείο και προειδοποίησαν ότι αυτό το απαράδεκτο νομοσχέδιο δεν πρόκειται να τολμήσουν να το φέρουν γιατί θα βρουν τους μαθητές απέναντί τους.

ΛΑΡΙΣΑ – Μαζική κινητοποίηση μαθητών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και δυναμική πορεία πραγματοποίησαν στη Λάρισα, την Δευτέρα 1 Οκτώβρη, μαθητές από 14 Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ της πόλης, τα οποία βρίσκονται υπό κατάληψη εδώ και μέρες.

Οι μαθητές θέλησαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο νέο σχέδιο του υπουργείου παιδείας για το Λύκειο και την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση, αλλά την αγανάκτησή τους στα χρόνια προβλήματα του εκπαιδευτικού συστήματος.

Επίσης, όσo αφορά τους μαθητές των ΕΠΑΛ, κατήγγειλαν τις καταργήσεις των «ολιγομελών τμημάτων», αλλά και τις ελλείψεις σε καθηγητές και υλικοτεχνική υποδομή.

Η συγκέντρωση των μαθητών ξεκίνησε στις 9.00 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Στη συνέχεια, ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου οι μαθητές φώναζαν συνθήματα όπως: «Κάτω τα χέρια απ’ την Παιδεία, εμείς ονειρευόμαστε μια νέα κοινωνία», «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε πουλιέται ούτε προσκυνά». Η πορεία κατέληξε έξω από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ν. Λάρισας.

Κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας: 29 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
Μαθητική πορεία 12.00 στα Προπύλαια (στάση ΜΕΤΡΟ «Πανεπιστήμιο»)
Μαθητικός ξεσηκωμός σε όλα τα σχολεία!
Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που κάνει χειρότερο το σχολείο ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ!
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΡΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ!!!
Αυτό είναι το μήνυμά μας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που ετοιμάζεται να καταθέσει ένα νομοσχέδιο για το Λύκειο και το εξεταστικό που κάνει το σχολείο ακόμα πιο εξοντωτικό!
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ!
Καλούμε τα σχολεία, τα 15μελή και 5μελή, τις Συντονιστικές Επιτροπές όλης
της χώρας να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής. Στις 29 Οκτώβρη θα
πλημμυρίσουμε τους δρόμους σε κάθε πόλη και χωριό! Θα είμαστε χιλιάδες!
Η φωνή μας θα ακουστεί δυνατά παντού!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το