Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία
Πάρκο ελεύθερο για όλους τους κατοίκους! Η υπεράσπιση του Πάρκου υπόθεση του λαού! Να φράξουμε το δρόμο στην ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ και την ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ του Πάρκου

Κάτοικοι της περιοχής και επισκέπτες του Πάρκου «Τρίτση»,

λίγο μετά την ίδρυσή αυτού του τεράστιου πνεύμονα πρασίνου, ξεκίνησε και η υποβάθμιση του, με ευθύνη των εκάστοτε κυβερνήσεων πίσω από τις οποίες κρύβονταν οι αντιπαραθέσεις μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Έτσι, δημιουργήθηκαν όλες οι προϋποθέσεις για την πλήρη απαξίωση, εγκατάλειψη και καταστροφή των υποδομών του Πάρκου, εξ αιτίας κυρίως των αλλοπρόσαλλων πολιτικών αντιπαραθέσεων, των κάθε λογής συμφερόντων, της ελλιπούς χρηματοδότησης, των ασαφών ορίων του, της έλλειψης μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού, κλπ., κλπ. Εξ άλλου, η σχεδόν δωρεάν παραχώρηση για χρήση κομματιών του Πάρκου, σε ιδιώτες και ΜΚΟ, από το συνεχώς μεταβαλλόμενο μοντέλο διοίκησης, με ευθύνη των κυβερνήσεων, όχι μόνο δεν βελτίωσε την εικόνα, αλλά συνέτεινε στη δημιουργία δυσθεώρητων χρεών σε κρατικούς Οργανισμούς όπως ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, προμηθευτές, κ.α.

Σήμερα, τρία χρόνια μετά την τελευταία αλλαγή του διοικητικού μοντέλου του Πάρκου η καταστασή είναι χειρότερη από ποτέ! Το φυτεμένο τμήμα έχει σχεδόν ξεραθεί, οι παιδικές χαρές έχουν καταστραφεί, τα καλλωπιστικά στοιχεία έχουν λεηλατηθεί, οι λίμνες έχουν μετατραπεί σε βούρκο, οι σκοτεινές πλευρές του έχουν μετατραπεί σε στέκια ναρκομανών, οι νυχτερινοί περίπατοι εγκυμονούν κινδύνους. Παράλληλα, οι γειτονικοί Δήμοι ερίζουν για τον τεμαχισμό του, προς όφελος τους και για χρήσεις τελείως διαφορετικές από τις προβλεπόμενες στο Ιδρυτικό του Πάρκου (π.χ. Γυμναστήρια με Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτών – ΣΔΙΤ).

Η κατάσταση περιπλέκεται καθώς πολύ πρόσφατα η ΕΥΔΑΠ, επικαλούμενη το τεράστιο χρέος του Οργανισμού Διαχείρισης προς την Επιχείρηση, απαιτεί ενα κομμάτι του Πάρκου, με στόχο την «ανακύκλωση λυμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών». Το αίτημα της ΕΥΔΑΠ κατατέθηκε για έγκριση στον Οργανισμό Διαχείρισης του Πάρκου και αν εγκριθεί τελικά θα αποτελέσει την ταφόπλακα αυτού του πνεύμονα πρασίνου.

Κάτοικοι της περιοχής και επισκέπτες του πάρκου,

Να μην τους αφήσουμε να μας στερήσουν το μοναδικό αυτό χώρο αναψυχής. Οφείλουμε να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας. Να αντιδράσουμε αποφασιστικά συμμετέχοντας μαζικά στις επικείμενες κινητοποιήσεις για τη σωτηρία του Πάρκου, ενάντια πρώτα και κύρια στην κυβερνητική αδιαφορία που συμβάλλει καταλυτικά στην υποβάθμιση του Πάρκου «Τρίτση». Απαιτούμε:

• ΑΜΕΣΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

• ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

• ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

• ΠΑΡΚΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ!

• ΑΚΥΡΩΣΗ ΚΑΘΕ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το