Πλήρη κάλυψη δίνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής στους αστυνομικούς που εισέβαλαν στην ψυχιατρική κλινική του Θριάσιου και απείλησαν με χειροπέδες την ψυχίατρο Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ, επειδή ζήτησε από φρουρό κρατούμενου ασθενή να μην κυκλοφορεί ένοπλος μέσα στο νοσοκομείο.

«Ο μόνος αρμόδιος και υπεύθυνος για τη φύλαξη κρατουμένων ασθενών είναι ο αστυνομικός» ισχυρίζεται η Ένωση, σε μια ιδιαίτερα επιθετική ανακοίνωση, που πετά την μπάλα στην εξέδρα, μιλώντας για τα… φακελάκια των γιατρών, και με ύφος που μονο ιταμό μπορει να χαρακτηριστεί, προτείνει «ιατρική ανίχνευση και αξιολόγηση της ανακοίνωσης της ΟΕΝΓΕ από τη συγκεκριμένη κλινική».

Σύμφωνα μάλιστα με αναλυτικό δημοσίευμα του Δημήτρη Αγγελίδη στην Εφημερίδα των Συντακτών, καταφέρεται προσωπικά εναντίον της πρόεδρου της ΟΕΝΓΕ, σημειώνοντας πως υπήρξε υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ, και αποδίδει σκοπιμότητα στην αντίδρασή της.

«Εάν κάποιοι πιστεύουν ότι με τις ‘προοδευτικές τους ευαισθησίες’ θα φιλοτεχνήσουν συνδικαλιστικό και πολιτικό προφίλ και θα χτίσουν καριέρα στην πλάτη των αστυνομικών έκαναν λάθος και λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο», αναφέρει η ανακοίνωση.

Δεν ειναι η πρώτη φορά που συνδικαλιστές της αστυνομίας επιδεικνύουν ιδιαίτερη δυσανεξία στην κριτική για αυθαιρεσία, κατάχρηση εξουσίας και αστυνομική βία και κακομεταχείριση, αντι να κάνουν ο,τι περνά από το χέρι τους για να εξαλειφθούν τα φαινόμενα αυτά και να εμπεδωθεί στους ίδιους τους αστυνομικούς το αυτονόητο, οτι δεν βρίσκονται υπεράνω του νόμου και των κανονισμών.

Πρόκειται για τη γνωστή νοοτροπία «εαν σας αρέσει». Ξεχνούν βεβαια ότι την ευθύνη για την υγεία και τη ζωή του ασθενή, κρατούμενου ή μη, όπως και για όσα συμβαίνουν μέσα στα νοσοκομείο, την έχουν ευτυχώς οι γιατροί, όχι οι αστυνομικοί. Και ξεχνούν πως οι κρατούμενοι εχουν δικαιώματα που περιγράφονται στο νόμο, ο οποίος προβλέπει οτι σε χώρους όπως τα νοσοκομεία, οι αστυνομικοί υποχρεούνται να κυκλοφορούν άοπλοι.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το