Δύο χρόνια χωρίς τον αξέχαστο σύντροφό μας Μανούσο Ριτζάκη

16 Ιουλίου 2019

Μοιραστείτε το άρθρο
Πέρασαν κιόλας δύο χρόνια από την απώλεια του συντρόφου μας Μανούσου Ριτζάκη.

Στις 15 Ιούλη 2017, το νήμα της ζωής του κόπηκε βίαια και με τον πιο άδικο τρόπο.

Στη μνήμη των συντρόφων του και των συναγωνιστών, των φίλων και γειτόνων του, ο Μανούσος έρχεται και θα έρχεται πάντα για την σοβαρότητα, την σταθερότητα, την πίστη του για την υπόθεση του κομμουνιστικού κινήματος, για το χαμόγελο, για την ανιδιοτέλεια, για την αφειδώλευτη προσφορά.

Σε όποιο κοινωνικό χώρο κι αν βρέθηκε ο σ. Μανούσος κέρδιζε την συμπάθεια, την εκτίμηση και τον σεβασμό. Είτε στη δουλειά, είτε στο σχολειό, είτε στο σωματείο, είτε στη γειτονιά, είτε ανάμεσα στους γονείς που αναλώνουν προσπάθειες για μια καλύτερη εκπαίδευση, εκεί που τα τελευταία χρόνια στην περιοχή του Γέρακα και της Παλλήνης έδωσε πολλές μάχες και προσπάθειες για να στηριχτούν οι σύλλογοι, για να φτιαχτεί η ένωση γονέων.

Ο σ. Μανούσος ήταν ένας κομμουνιστής, ένας σεμνός αγωνιστής αντάμα με τους ανθρώπους, μέσα στον κόσμο, που έδωσε με σταθερότητα και συνέχεια αγώνες μέσα στο λαό και γι αυτόν το λαό σε όποιο μετερίζι κι αν βρέθηκε.

Και έδωσε τους αγώνες του στο φως της μέρας, καθαρά, ξάστερα, παστρικά. Γι αυτό τίποτα και κανείς δεν μπορούν να σπιλώσουν την πορεία, την προσφορά και την μνήμη του.

Ήταν ένας κομμουνιστής, ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος, κι εμείς οι σύντροφοί του στο Μ-Λ ΚΚΕ, θρηνούμε και δεν καταφέρνουμε να ξεπεράσουμε την απώλειά του.

Στις δύσκολες περιόδους και στιγμές που βαραίνουν τον λαό και την χώρα μας η απουσία του μετρά ακόμα περισσότερο.

Δεν έχουμε καλύτερο τρόπο να τιμήσουμε τη μνήμη του από το να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για τους σκοπούς που ο ίδιος ο Μανούσος αγωνίστηκε.

Θα σε θυμόμαστε σύντροφέ μας, Μανούσο για πάντα.

Γραφείο Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το
Go to Top