Ανησυχία προκαλεί ο θάνατος δώδεκα ανθρώπων στο Έσσεξ της Αγγλίας από μια σπάνια βακτηριακή μόλυνση που έχει εξαπλωθεί στην περιοχή.

Όπως ανακοίνωσε το εθνικό σύστημα υγείας (NHS) έχουν αναφερθεί 32 περιστατικά μόλυνσης που αποδίδεται στην επιθετική ομάδα Α του στρεπτόκοκκου.

Η τοπική διοίκηση του NHS στο Έσσεξ ανέφερε ότι η μόλυνση ξέσπασε αρχικά στο Μπρέιντρι και εξαπλώθηκε στο Τσέλμσφορντ και περιοχές του Μάλντον, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τον ακριβή χρόνο.

Ο οργανισμός Public Health England κάνει λόγο για «τοπικό περιστατικό».

Το βακτήριο αυτό μπορεί να εντοπιστεί στον λαιμό και το δέρμα, ενώ οι άνθρωποι μπορεί να το φέρουν χωρίς να εμφανίζουν συμπτώματα. Μπορεί να επιβιώσει σε λαιμούς και στα χέρια για αρκετό διάστημα ώστε να επιτρέψει τη μετάδοσή του μεταξύ ανθρώπων μέσα απ’ το φτάρνισμα, το φιλί και τη δερματική επαφή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του NHS «οι περισσότεροι ασθενείς είναι ηλικιωμένοι και λαμβάνουν φροντίδα για χρόνια νοσήματα, είτε στο σπίτι τους είτε σε κέντρα φροντίδας».

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα ο Guardian έχει συγκροτηθεί ειδική ομάδα για τον έλεγχο του περιστατικού και τη στενή παρακολούθηση της κατάστασης.

Ο κίνδυνος μετάδοσης της μόλυνσης είναι αρκετά χαμηλός για τη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου και η θεραπεία με αντιβιοτικά είναι αρκετά αποτελεσματική αν ξεκινήσει σε πρώιμα στάδια, ανέφερε πάντως ένα απ’ τα μέλη της διοίκησης του NHS στο Έσσεξ, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους πολίτες.

——————Δείτε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το