Όλοι θα θυμάστε τη διθυραμβική κραυγή του πρώην υπουργού εθνικής άμυνας(;) Γιάννου Παπαντωνίου σε κάποιο συνέδριο του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ.

Όλοι σοσιαλ(η)στές είμαστε, φώναζε ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου στο ακροατήριό του που χειροκροτούσε και ποδοκροτούσε εκστατικά, διονυσιαζόμενο, σίγουρο και υπερήφανο. Τώρα ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου βρίσκεται στο κελί (αλήθεια ισχύει το αναρχοσύνθημα «λευτεριά σ’ όσους είναι στα κελιά»;) για μίζες 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, με εκατοντάδες καταθέσεις εγκατεσπαρμένες δώθε-κείθε σ’ όλον τον πλανήτη και με ζημία του ελληνικού λαού πολλών εκατομμυρίων.

Η κατάληξη του κραταιού και ατσαλάκωτου κ. Γ. Παπαντωνίου, που ακολούθησε τη διαδρομή του γνωστού Άκη, αναδείχνει αρκετά βασανιστικά ερωτήματα πέραν της «λαμογιάς» που είναι πασιφανής και αποκρουστική.

Αυτά τα στελέχη των αστικών κομμάτων που «βάζουν το δάχτυλο στο μέλι», χρηματίζονται ασύστολα, κάνουν ζωή συνώνυμη της χλιδής συμπεριφέρονται μ’ αυτόν τον τρόπο από υλικό συμφέρον ή κάτι άλλο;

Διότι οι μαρξιστές, σχεδόν εμμονικά, υποστηρίζουν ότι οι υλικές συνθήκες καθορίζουν τα άτομα. Το αντίστροφο είναι δευτερεύον. Έτσι το υλικό περιβάλλον φτιάχνει τις ροπές και συμπεριφορές και ότι η βρωμιά δεν έφτασε στο μυαλό μας με το γάλα της μάνας μας.

Ο καπιταλισμός σαν άλλος Μίδας λερώνει ό,τι πιάνει και οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες «σπρώχνουν» τους ανθρώπους όσο αγνοί και αν είναι να συμπεριφέρονται σαν κοινοί λωποδύτες.

Ο . Γ. Παπαντωνίου μιζώθηκε και λαδώθηκε γιατί του το επέτρεψαν οι όροι ζωής και πολιτικής. Τα υπόλοιπα περί «ιδεολογίας» του είναι ο ψευδομανδύας για να κρύβεται και να τον επευφημούν οι πιστοί – όσο και ανόητοι –.

Η απάντηση γιατί συμβαίνουν όλα αυτά στη χώρα μας και στον δυτικό κόσμο είναι αφοπλιστική.

Είναι ο καπιταλισμός, αναγνώστη. Τόσο απλά!

Θανάσης Τσιριγώτης

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το