Υπάρχουν σε κάθε σπιτικό κάποια πράγματα, με τα οποία ακόμη και οι πιο σκληροπυρηνικοί επαγγελματίες της καθαριότητας θα αρνηθούν να ασχοληθούν, όπως πχ εκείνες οι ξεχασμένες κάλτσες που βράχηκαν σε εκείνο το αποτυχημένο ανοιξιάτικο κάμπινγκ στην ορεινή Κορινθία που έβρεχε δύο μέρες και για κάποιο λόγο αντί να τις πετάξετε τις βάλατε στην αποθήκη μέχρι να ζυμωθούν κανονικά. Παραμένουν εκεί στη θέση τους για χρόνια χωρίς να τις απομακρύνει κανείς, αλλά κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα τις προσέγγιζε, σαν τα ραδιενεργά απόβλητα του Τσέρνομπιλ ένα πράγμα.

Αυτό το feeling ήταν ακριβώς που μας έσκασε όταν είδαμε ένα συγκεκριμένο καπελάκι να εμφανίζεται στην εκπομπή «Βινύλιο» του ΣΚΑΪ, η οποία είναι η τελευταία ενσάρκωση της προσπάθειας του Αντώνη Κανάκη να τον αποσυνδέσουμε με οποιαδήποτε καλή ανάμνηση έχουμε από τα χρόνια του ΑΜΑΝ. Μιλάμε για αυτή την «προσωπικότητα της βιομηχανίας του εθεάματος» όπως το έθεσε μόνο ο ΣΚΑΪ: Τον Νίκο Μαστοράκη.

Αυτα είναι δύο υπέροχα teaser από τη φάση που έγινε:

Embedded video

Είναι σίγουρο πως η οπτική ενός μεγάλου auteur της βιομηχανίας του θεάματος είναι αυτό που λείπει από την πάμπτωχη σημερινή τηλεόραση. Στο κάτω κάτω μιλάμε για έναν πραγματικό πρωτοπόρο, του οποίου οι πατέντες, όπως το παρακάτω στριπτίζ της Τζούλιας Μπάρκα, έμελλαν να εμπνεύσουν μια μέρα πολιτισμικά κεφάλαια όπως το Power of Love:

Σε άλλα γούστα, υπάρχει ένα μπαλέτο για δύο με το Θέμο Αναστασιάδη:

Μια συνέντευξη με τη Δήμητρα Μαργέτη:

Μια μονομαχία των καλύτερων δυνατών:

Ένα random υπαρξιακό ξέσπασμα:

Anyway αν το trash έπαιρνε βραβεία, η Ελληνική tv θα ήταν κάθε χρόνο στην επιτροπή των Όσκαρ του είδους, οπότε ακόμη κι αυτές οι διακρίσεις του μεγάλου σκαπανέα της σαβούρας είναι εντός της τηλεοπτικής (και όχι μόνο) κανονικότητας. Ο Μαστοράκης όμως έχει κι άλλο ένα ρεκόρ, το οποίο παραμένει άπιαστο μέχρι σήμερα ακόμη και για τον ίδιο και το οποίο αφορά την τελευταία περίοδο της Δικτατορίας, λίγο μετά από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Όπως έλεγε τότε ο ίδιος ο Μαστοράκης, έκανε τη χάρη του υφυπουργού Σπύρου Ζουρνατζή της (διορισμένης από τον Παπαδόπουλο) κυβέρνησης Σπύρου Μαρκεζίνη να κάνει μια εκπομπή με τους συλληφθέντες από τη χούντα φοιτητές. Η τοποθεσία που θα λάμψει ο δημοσιογράφος, ο οποίος έκανε ένα σημαντικό κομμάτι της καριέρας του στις εκπομπές της χουντικής ΥΕΝΕΔ, είναι το πρώην στρατόπεδο ΚΕΒΟΠ στο Χαϊδάρι.

Το στυλ του είναι αψεγάδιαστο: Με τουπέ επαγγελματία και φορώντας μαύρο γυαλί σαν Αμερικανός λοχαγός στο Αποκάλυψη Τώρα, ο Μαστοράκης ανακρίνει κανονικότατα τους συλληφθέντες φοιτητές, οι οποίοι είναι σοκαρισμένοι από τα όσα έχουν περάσει και από το φόβο τους για το τι θα γίνει μετά.

Τα λέει όλα η φωνή που έχουν ο Μαστοράκης και ο συνομιλητής του στο παρακάτω σωζώμενο απόσπασμα:

Οι φοιτητές αν μη τι άλλο τελικά έπεσαν μέσα: Παρά τα δύο σημαντικά πράγματα που τους έταξε, μετά τη συνέντευξη έφαγαν βρωμόξυλο στα κρατητήρια του στρατοπέδου, ενώ και τα όσα είπαν σε κλίμα τρόμου, πετσοκόπηκαν. Στο μέλλον έδειξαν πολλές φορές την ευγνωμοσύνη τους στον αδέκαστο ρεπόρτερ:

Kαι η μαρτυρία της Μιράντας Δρογκάρη, συζύγου ενός από τους φοιτητές:

Ο «δημοσιογράφος» παρουσιαστής προχωρά σε κανονική ανάκριση. Επιμένει να ρωτά τους συμμετέχοντες αν μπήκαν εθελοντικά στο Πολυτεχνείο. Χαρακτηριστικό ότι κάποιον απ’ τους ομιλητές που είπε ότι μπήκε στο Πολυτεχνείο χωρίς να το θέλει, για να βοηθήσει μια κοπέλλα που είχε χτυπηθεί από σφαίρα, τον ξαναρωτά: «αν είχατε την ευχέρεια να διαλέξετε θα μπαίνατε στο Πολυτεχνείο;». Επιμένει να λέει ότι ο πομπός του Πολυτεχνείου εξέπεμπε συνθήματα μηδενιστικά. Τους ρωτά τι δουλειά είχαν οι οικοδόμοι και οι Μεγαρείς στο Πολυτεχνείο (οι τελευταίοι διαμαρτυρόμενοι για την απαλλοτρίωση των χωραφιών τους για τη δημιουργία εργοστασίου του Ανδρεάδη),… Τους ρωτά ακόμη και για τα πολιτικά τους φρονήματα…Αν είναι δυνατόν! Κάτω από τέτοιες συνθήκες! Κάτω από την απειλή των όπλων! Αυτό κυριολεκτικά.

Προφανώς όλα αυτά είναι πολύ βαριές μνήμες, για τον Μαστοράκη δηλαδή, με βάση το σκεπτικό του Αντώνη Κανάκη. Η συζήτηση στην εκπομπή ήταν πολύ βολικά στα μέτρα του: Μας πληροφόρησε ότι φορούσε γυαλιά επειδή ήταν άυπνος. Ότι κανένας δεν υποχρεώθηκε να συμμετάσχει. Δέχτηκε μεγαλόψυχα ότι «Οι φοιτητές ταλαιπωρήθηκαν από την ΕΑΤ – ΕΣΑ», μια διατύπωση αντίστοιχη του «ταλαιπωρήθηκαν από το φέρι για το Αγκίστρι». Είπε επίσης ότι αυτοί που του την έπεσαν νωρίτερα το έκαναν για κομματικούς λόγους. Α, και ότι τελικά έκανε τη συνέντευξη για χάρη της ελευθερίας του τύπου.

Από τη μεριά του ο Κανάκης έδειξε έλεος, όπως πρέπει να κάνει κάθε ανώτερη δύναμη εκεί ψηλά. Απέφυγε την πολλή συζήτηση για χούντα, ξυλοδαρμούς και άλλα τέτοια θλιβερά και του είπε τελικά ότι «Δεν πιστεύω πως εσύ είσαι ένας άνθρωπος, αυτό που λένε χουντικός. Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν είσαι χουντικός…». Η σεμνή τελετή καθαγίασης έληξε με τον Nico Mastorakis να πανηγυρίζει τα υψηλά ποσοστά της εκπομπής από το λογαριασμό του στο Facebook:

Είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει Θεός, τουλάχιστον υπάρχει Αντώνης Κανάκης για να συγχωρεί.

Πηγή: luben.tv

 

Δείτε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το