Για την παράσταση διαμαρτυρίας στην Π.Ε. Β΄ Αθήνας Η “κανονικότητα” επέστρεψε και οι επενδύσεις ήρθαν!

Στο Δημόσιο Σχολείο η “κανονικότητα” επέστρεψε και οι επενδύσεις ήρθαν!

Παράσταση διαμαρτυρίας, πραγματοποίησαν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. Β΄ Αθήνας (“Ο Περικλής”, Αμαρουσίου και “Σεφέρης) στη Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, αναφορικά με το πρόβλημα της τοποθέτησης των εκπαιδευτικών και την παράλληλη στήριξη.

Αν θέλαμε να βγάλουμε με μια φράση ένα συμπέρασμα από την παράσταση μόνο ένας τίτλος θα ταίριαζε:

Στο Σχολείο η “κανονικότητα” επέστρεψε και οι επενδύσεις ήρθαν!

Συγκεκριμένα για την “κανονικότητα”, αναφέρουμε ενδεικτικά:

Δεκάδες εκπαιδευτικοί κυρίως ειδικοτήτων, αλλά και δάσκαλοι, λείπουν από τα σχολεία της Β΄Αθήνας και κανείς δε γνωρίζει αν θα καλυφθούν τα κενά και πότε;
Οι εκπαιδευτικοί ( αναπληρωτές, αποσπασμένοι, σε διάθεση) στη Β΄ Αθήνας τοποθετήθηκαν χωρίς να έχουν βγει όλα τα κενά, και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί τοποθετούνταν σε ένα σχολείο χωρίς να γνωρίζουν σε πόσα και σε ποια άλλα θα βρεθούν;
Οι προφορικές “εντολές” από τη Διεύθυνση Π.Ε. “δίνουν και παίρνουν” δημιουργώντας ένα απίστευτο αλαλούμ στη λειτουργία των σχολικών μονάδων και βέβαια και στους εκπαιδευτικούς που κυριολεκτικά δε γνωρίζουν “πού θα τους ξημερώσει;”.
Οι εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης αντί να βρίσκονται δίπλα σε έναν μαθητή μοιράζονται σε 3 ή σε 4 ή ακόμα και σε 5 με απόφαση του Δ/ντή ΠΕ Β΄ Αθήνας αλλά και με τη συναίνεση της προϊσταμένης του ΚΕΔΔΥ παραβιάζοντας βέβαια και τις ίδιες τις γνωματεύσεις του ΚΕΔΔΥ.

‘Ομως οι επενδύσεις και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας είναι γεγονός, ήρθαν!:

Μέσα στα γραφεία της Διεύθυνσης της Π.Ε. Β΄ Αθήνας μπορούν να υπάρχουν σε περίοπτη θέση φυλλάδια ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, έτσι ώστε ο κάθε επισκέπτης των γραφείων της Δ/νσης να κατανονεί πλήρως πως η Πολιτεία, το Δημόσιο στέκεται αρωγός στην στήριξη και στην ανάπτυξη της “υγιούς επιχειρηματικότητας” και της ιδιωτικής εκπαίδευσης! Το ότι ο Δ/ντής Εκπ/σης αναγκάστηκε, αφού του επισημάνθηκε το γεγονός, να μαζέψει τα φυλλάδια δεν σημαίνει ότι η διαφήμιση ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων μέσα στα γραφεία της Διεύθυνσης είναι τυχαίο γεγονός.

Για του λόγου το αληθές επισυνάπτουμε τη φωτογραφία

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το