Άλλη μια επιχείρηση της αστυνομίας με σκοπό την εκκένωση κτιρίου υπό κατάληψη, στο οποίο είχαν βρει στέγη μετανάστες και οικογένειες προσφύγων, πραγματοποιήθηκε από νωρίς το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 8:30. 

Πρόκειται για κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών  Σουρμελή – Αχαρνών και Μάγερ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός επισήμως ο ακριβής αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο και τους οποίους απομάκρυνε η αστυνομία με τέσσερα πούλμαν.

Σύμφωνα πάντως με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για περισσότερα από 130 άτομα, ανάμεσα στα οποία περίπου 30 παιδιά.

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Επίσης, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό πού σκοπεύουν να τους μεταφέρουν, μετά την ταυτοποίησή τους στη Διεύθυνση Αλλοδαπών.

Στην επιχείρηση, που ξεκίνησε στις 6 το πρωί, συμμετείχαν δεκάδες αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες και σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ γίνονται παράλληλα έρευνες και για ναρκωτικά.

Πληροφορίες που μετέδωσε στο μεταξύ η ΕΡΤ κάνουν λόγο και για άλλη επιχείρηση σε εξέλιξη, επί της οδού Αχαρνών 22, σε άλλο κτίριο υπό κατάληψη.

Οι σημερινές δεν είναι οι πρώτες εξώσεις προσφύγων, κατά το δόγμα «νόμος και τάξη» του υπερυπουργού Μ. Χρυσοχοΐδη. Είχε προηγηθεί στις 26 Αυγούστου μια μεγάλη επιχείρηση στα Εξάρχεια που τότε εκκενώθηκαν τέσσερις καταλήψεις και προσήχθησαν 143 άτομα, εκ των οποίων 86 γυναίκες και παιδιά,  χωρίς να βρεθεί ούτε ίχνος εκρηκτικής ύλης, οπλισμού ή ναρκωτικών. 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το