Κατά 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών προς την Εφορία τον Σεπτέμβριο, καθώς χιλιάδες νοικοκυριά αδυνατούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές υποχρεώσεις τους.

Μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου οι οφειλέτες αυξήθηκαν κατά περισσότερο από μισό εκατομμύριο άτομα, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι από 4,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι είχαν χρέη προς την Εφορία τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου. Το 2010, στις αρχές της κρίσης, οι οφειλέτες ήταν περίπου 1 εκατομμύριο, διαφορά που καταδεικνύει την επίδραση της κρίσης και της ταυτόχρονης υψηλής φορολόγησης.

Από τις αρχές του έτους οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν αυξηθεί κατά περισσότερα από 7,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα συσσωρευμένα χρέη των πολιτών προς την Εφορία, περιλαμβανομένων των εκκρεμοτήτων προηγούμενων ετών, ξεπερνούν πλέον τα 103 δισεκ. ευρώ.

Ενδεικτικό της αδυναμίας πολλών πολιτών να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους είναι ότι το Δημόσιο έχει επιβάλει αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε 1,148 εκατομμύρια φορολογούμενους και από τις αρχές του έτους το κράτος έχει εισπράξει 3,9 δισεκ. ευρώ από κατασχέσεις και δεσμεύσεις ακινήτων ή τραπεζικών λογαριασμών.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το