Εκτός φυλακής είναι πλέον ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών που κατά το κατηγορητήριο ζητούσε χρηματικά ποσά από φοιτητές για να τους περνάει στα μαθήματα.

Ελεύθερος αφέθηκε σήμερα ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών, που είχε κατηγορηθεί ότι χρηματιζόταν από σπουδαστές του Ιδρύματος, προκειμένου να έχουν θετικό αποτέλεσμα στις εξετάσεις των μαθημάτων του.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο καθηγητής, σύμφωνα με τον συνήγορό του, Αλέξη Κούγια, αφέθηκε ελεύθερος, ενώ εδώ και μέρες εκτός φυλακής βρίσκεται ο ιδιοκτήτης φροντιστηρίου, ο οποίος κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε δωροληψία.

Ο καθηγητής είχε μπει στη φυλακή τον περασμένο Οκτώβριο, μετά τις κατηγορίες ότι παρέπεμπε σπουδαστές στο φροντιστήριο των φερόμενων ως συνεργών του, για να περάσουν τα μαθήματά του.

Επρόκειτο για σπουδαστές, τους οποίους «έκοβε» σκόπιμα στις εξετάσεις και προκειμένου να πάρουν το πτυχίο τους, εκείνοι πράγματι απευθύνονταν στο φροντιστήριο, όπου καλούνταν να καταβάλουν χρηματικά ποσά, που ανάλογα με την περίπτωση, ξεκινούσαν από 250 ευρώ.

Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, ανεξάρτητα από το αν παρακολουθούσαν ή όχι τα φροντιστηριακά μαθήματα, αλλά και το βαθμό ετοιμότητάς τους, οι σπουδαστές πετύχαιναν στη συνέχεια στις εξετάσεις, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ο ίδιος καθηγητής τους υποχρέωνε να προσφέρουν πρακτική άσκηση στο επαγγελματικό του γραφείο.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το