Με μια μεγαλοπρεπή και αντιδημοκρατική γκάφα ξεκίνησε η πολυδιαφημισμένη εθνική φιέστα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Μετά την πολυσυζητημένη παρουσίαση του -αμφιλεγόμενου- λογότυπου και την παρουσίαση της ιστοσελίδας, διαπιστώθηκε ότι στην κατηγορία “Ηγεσία του Κράτους” οι υπεύθυνοι έχουν συμπεριλάβει τους δικτάτορες του 20ου αιώνα, τους δωσίλογους της Κατοχής και άλλους διορισμένους σε διακοσμητικά αξιώματα σε περιόδους δημοκρατικής εκτροπής.

Έτσι περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους δικτάτορες Μεταξά, Παπαδόπουλο, Πάγκαλο, τους Κατοχικούς Πρωθυπουργούς Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλο, Ράλλη αλλά και ανδρείκελα όπως οι Κόλιας, Μαρκεζίνης, Ανδρουτσόπουλος, Γκιζίκης.

Διόρθωσαν μόνο κάποιους !

Η κατακραυγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν μαζική με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι του «Ελλάδα 2021» να προσθέσουν λεζάντες σε ορισμένους από αυτούς εν είδη διευκρινίσεων, αλλά όχι σε όλους.

Κοντολογίς, οι υπεύθυνοι αναγκάστηκαν να προσθέσουν δίπλα στο ονόματα κάποιων, την ένδειξη ότι ήταν δικτάτορες ή ότι διορίστηκαν από δικατατορικά καθεστώτα και κατοχικές δυνάμεις. Δεν φρόντισαν βέβαια να απομακρύνουν τα ονόματα αυτά αλλά συνεχίζουν να βρίσκονται μαζί με τα υπόλοιπα ενώ απίστευτο είναι ότι ακόμη και τώρα έχουν διατηρήσει ασχολίαστα τα ονόματα των δικτατόρων Μεταξά και Πάγκαλου !

Η σελίδα συνεχίζει να έχει διάφορα ανεξήγητα όπως ότι στην ενότητα των Βασιλέων τον Γλύξμπουργκ με τον τίτλο Κωνσταντίνος Β’ και, κυρίως, με φωτογραφία του όπως είναι σήμερα και όχι όπως ήταν τη σύντομη περίοδο που βασίλευσε, παρότι η ελληνική πολιτεία έχει αμετάκλητα απαλλαγεί από τη μοναρχία εδώ και 45 χρόνια. Μπροστά σε όλα αυτά μοιάζει με πταίσμα ότι αναφέρει ασχολίαστη τη 2η Πρωθυπουργία του Γ. Κονδύλη το 1936 παρότι προέκυψε από πραξικόπημα σε βάρος του Π. Τσαλδάρη. 

Διαβάστε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το